O banka tüm borçları tek kalemde sildi! Kredi ve kredi kartına borcu olanlar dikkat Açıklama yapıldı

O banka tüm borçları tek kalemde sildi! Kredi ve kredi kartına borcu olanlar dikkat Açıklama yapıldı

Bankalardan vatandaşlara destek yağmaya devam ediyor. Deprem sonrasında elini taşın altına koyan bankalardan biri faizsiz erteleme ve borç silme işlemi uygulayacaklarını duyurdu.

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından maddi yaralar sarılmaya başladı. Devletten yapılan yardımların yanı sıra bankalardan da yüz güldüren haberler geliyor. Atatürk’ün kurucusu olduğu İş Bankası’ndan gelen haber birçok kişiyi sevindirdi.

, İş Bankası depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılaması için ilk günden bu yana büyük emek sarf ediyor. Banka afet yardım paketini harekete geçirerek verilen desteği bir basın açıklamasıyla duyurdu. Bu kapsamda AFAD’a 1 milyar TL bağış, 1.75 milyar TL ise deprem sığınakları için yardım yapıldığı açıklandı.

Kredi borçları ertelendi

İş bankası deprem bölgesindeki tüm vatandaşların kredi borçlarını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ertelediklerini açıkladı. Bu borçlar için 6 ay boyunca da tek kuruş faiz uygulanmayacak. Bölgede işini, dükkanını kaybetmiş olan kişiler için önemli bir ilke imza atan banka, vatandaşların nakit ihtiyacına da destek oluyor.

Kredi, kredi kartı borçları tek kalemde silinecek

İş Bankası’ndan daha önce diğer bankaların yapmadığı bir yardım haberi daha duyuruldu. 10 ildeki depremlerde hayatını kaybeden müşterilerin tüm bireysel kredi borçlarının silindiğini açıklayan banka, bunun için 10 milyar TL’lik bir bütçe ayırdığını da belirtti. Bu kapsamda depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınları İş Bankası’na olan borçlardan sorumlu tutulmayacak.

Öte yandan deprem bölgesinde faaliyetlerin sürdürülmesi adına talep eden kişilere 6-36 ay ödemesiz dönemlere göre düşük faizli kredi de sağlanacak.

Kaynak: https://www.haberport.com/is-bankasi-ndan-esi-benzeri-gorulmemis-destek-o-kisilerin-borclari-tamamen-siliniyor/90222/