O bankada ihtiyaç kredisi faiz oranı ilk kez bu kadar dibi gördü!

O bankada ihtiyaç kredisi faiz oranı ilk kez bu kadar dibi gördü!

Destek anlamında nakde ihtiyacı olan tüm vatandaşları ilgilendiren bir açıklama geldi. Akbank’ta şubat ayı itibariyle ihtiyaç kredisi faiz oranı düşürüldü. İşte güncel kredi faiz oranları…

Nakit ihtiyacının oldukça arttığı şu günlerde, birbiri ile yarış halinde olan bankaların da en çok önem verdiği kulvar ihtiyaç kredileri ya da taksitli nakit avanslar oldu. Bu bağlamda pek çok banka 10 bin TL’ye kadar faizsiz ve 6 ay geri ödemeli taksitli nakit avansı yeni müşterilerine sunmaya başladı. Akbank da bu bankalardan biriyken, daha fazla ihtiyacı olanlar için düşük faizli ihtiyaç kredisi paketini devreye soktu.

Taksitli nakit avansın gerek vadesinin düşük olması gerek sadece yeni müşterileri veriliyor olması gerekse 10 bin TL ile sınırlı olması pek çok vatandaşın işine yaramasını engelledi. Bu noktada devreye giren ihtiyaç kredilerinde faiz indirimine giden Akbank, şubat ayı güncel faizine ilişkin bilgi verdi.

AKBANK’TA FAİZ ORANLARI GERİLİYOR

o-bankada-ihtiyac-kredisi-faiz-orani-ilk-kez-bu-kadar-dibi-gordu.png

İhtiyaç kredisi kapsamında sağladığı kredilerin faiz oranlarında bir süredir aşağı yönlü hareketin dikkat çektiği Akbank’ta şubat ayı itibariyle ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 2,03’e geriledi. Buna ek olarak, vadelendirmede 36 ay taksit seçeneği sunan Akbank, 50 bin TL’ye kadar olan tüm ihtiyaç kredilerinin bu taksitlendirme programından yararlanabileceğini belirtti. 50 bin TL ile 100 bin TL arasındaki krediler için 24 ay taksitlendirme sunan Akbank, 100 bin TL’yi aşan krediler için ise 12 ay vadelendirme sağlayabileceğini duyurdu. Buna ek olarak Akbank’ta esnek geri ödemelerin söz konusu olduğu kişiye özel ödeme planları da devreye girdi.

GELİR BELGESİ ŞARTI HALA ARANIYOR

Öte yandan Akbank, vereceği ihtiyaç kredileri kapsamında faiz indirimine gitmiş ve geri ödemeleri kolaylaştırmış olsa da kredi kullanımı için aradığı gelir belgesi şartını kaldırmadı. Bu kapsamda gelir belgesinin türlerine ilişkin bir açıklama gerçekleştiren Akbank, ücretli çalışanlardan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet döküm belgesi ya da prim ödeme belgesi isterken; aynı zamanda son maaş bordrosunun da gerekliği olduğunu bildirdi. Elbette, dijital başvurular için bunların online bir şekilde yüklenebileceği öğrenildi. Akbank; kamu çalışanı, emekli, serbest çalışan ya da menkul geliri olanlar için istediği belgeleri ise şu şekilde açıkladı:

“Kamu Çalışanı: Kamu güncel çalışma belgesi, gelir belgesi. Emekli: Emekli tanıtım kartı ve emekli aylığı tahsis belgesi ya da emekli maaşına ilişkin banka hesap cüzdanı. Serbest Çalışan/Şirket Ortağı: Son yıla ait vergi levhası, son yıla ait bilanço ve gelir tablosu/işletme hesap özeti, ticaret sicil gazetesi/oda kayıt belgesi. Menkul Geliri Elde Edenler: Faiz gelirini gösteren hesap cüzdanı.”