O belediye çalışanları yaşadı! En düşük işçi maaşı 11 bin liraya çıktı

O belediye çalışanları yaşadı! En düşük işçi maaşı 11 bin liraya çıktı

Yeni yılda toplu iş sözleşme sürecini tamamlayan belediyeler uzun süren görüşmeler sonrası en düşük işçi maaşını ilk defa artırmaya yönelik adımlar attı. Tarihte eşi benzeri görülmemiş seviyeye çıkaran bir belediyede o oldu.

O belediye çalışanları yaşadı! En düşük işçi maaşı 11 bin liraya çıktı - Tarsus Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi süreci tamamlandı.

Toplu iş sözleşmesi konusunda Türkiye genelinde en iyi çalışma şartlarının sunan Tarsus Belediyesi, imzalanan yeni sözleşme ile birlikte yıl içinde sosyal yardımların toplamını aylık ortalama bölerek en düşük işçi maaşını 11 bin 343 TL'ye çıkardı.

Tarsus Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gelişmeleri açıklayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 'Mesai arkadaşlarımla beraber yaşadığımız bu kent için birlikte çalışıyor, birlikte üretiyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğuna değinerek DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile imzalanan toplu sözleşme ile birlikte belediye bünyesinde çalışan personelin yeni maaşına sosyal haklarda ilave edilerek en düşük maaşı 11 bin 343 TL'ye yükseltildi.

tarsus-belediyesi-isci-maasi.jpg

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 11 BİN 343 TL

Tarsus'a hizmet için emek sarf eden emekçinin her zaman yanında olduklarını belirten Bozdağan, yapılan zam ve iyileştirme sürecini anlattı.

Belediyenin ekonomik şartları çerçevesinde maaş artışını sürdüreceklerini söyleyen Bozdoğan, 'Belediyemizde çalışan arkadaşlarımızla Tarsus’umuza daha iyi hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışanlarımızın alın teri kurumadan haklarını vermek için gayret ediyoruz. İmkanlarımız dahilinde en yüksek ücretleri vermeye çalıştık. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon herkesin malumudur. Belediye olarak üstümüze düşen sorumluluklardan biri de çalışanlarımıza, mesai arkadaşlarımıza hak ettiği değeri vermek. Mesai arkadaşlarımla beraber yaşadığımız bu kent için birlikte çalışıyor, birlikte üretiyoruz. Bu kapsamda 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan mesai arkadaşlarımızın maaşı; yıl içerisinde ödenen sosyal hakların toplanıp 12 aya bölünerek ortalaması alındığında, eş yardımı, çocuk yardımı, pozisyon farkı hariç en düşük 11 bin 343 TL olarak belirledik. Yıl içerisinde verilen eş yardımı, çocuk yardımı ve pozisyon farkı hariç en düşük ücret ise 11 bin TL. Oldu. Hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Türkiye geneli belediyeler yeni yılla birlikte toplu iş sözleşmesi sonrası işçi maaşlarını ciddi noktaya taşıdı.