O illerdeki üniversitelerde okuyan öğrenciler için bahar yarıyılı ileri tarihe ertelendi

O illerdeki üniversitelerde okuyan öğrenciler için bahar yarıyılı ileri tarihe ertelendi

Türkiye'de bugün Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bahar yarılı eğitim öğretim dönemi ileri tarihe ertelendi.

O illerdeki üniversitelerde okuyan öğrenciler için bahar yarıyılı ileri tarihe ertelendi - Türkiye'de bugün Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre bahar yarılı eğitim öğretim dönemi ileri tarihe ertelendi. YÖK tarafından gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

YÖK: "Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerimizdeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelenmiştir." denildi.

Bahar yarıyılı eğitiminin ne olacağı ile ilgili şu anlık gündemde herhangi bir haber yer almıyor.

O FAKÜLTELER HARİÇ TATİL EDİLDİ

YÖK tarafından yapılan açıklamada, Söz konusu illerdeki üniversitelerin tıp fakültelerinin 6. sınıfları ile diş hekimliği fakültelerinin 5. sınıfları bu karar dışındadır. Bölge ve civar illerdeki üniversite hastanelerimizin acil ve yoğun bakım birimleri vatandaşlarımızın hizmetine açık olup, kapasitelerinin artırılmasıyla ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. Bu illerdeki yükseköğretim kurumlarımızın bulunduğu kampüslerde hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından eğitim öğretime başlanması konusunda ayrıca açıklama yapılacaktır. Ayrıca depremden etkilenen illerimizde evleri hasar gören vatandaşlarımızın AFAD koordinasyonunda üniversite imkanlarından yararlanmaları sağlanacaktır. ifadelerine yer verildi.