Ocak ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Ocak ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

2023 yılına giriş yapmamızın ardından ilk ayın enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağı merak edildi.

2023 Ocak ayı enflasyon verileri milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenmeye devam ederken arama motorlarında 2Ocak ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?' sorusunun yanıtı aratılmaya devam ediyor. Peki Ocak ayı enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? TÜİK ocak ayı enflasyon verilerini ne zaman açıklayacak?

2023 yılına giriş yapmamızın ardından ilk ayın enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağı merak edildi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı vatandaşı yakından etkileyen bir durum olurken pek çok kişi ocak ayında açıklanacak verilere döndü. Vatandaşlar tarafından en çok sorulan sorulardan birisi enflasyon oranı oldu. Peki TÜİK 2023 enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

OCAK AYI ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kira artış oranından maaş zammına kadar pek çok şeyi yakından etkileyen enflasyon verilerinin Ocak ayı akıbeti merak edildi. 2023 yılının ilk enflasyon verileri milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenirken 2023 Ocak ayı enflasyon verilerinin ne zaman, saat kaçta açıklanacağı merak konusu oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ayın 3'ünde bir önceki ayın enflasyon verilerini açıklamaya devam ederken son olarak Aralık ayı enflasyon verileri açıklanmıştı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte Ocak ayı enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağı merak edildi.

Ocak ayı enflasyon oranı oldukça dikkat çekerken bu ayın enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte kira artış oranları da netliğe kavuşmuş olacak. Emekli ve memur kesimini da yakından ilgilendiren Ocak ayı enflasyon verisi şimdiden gündemde en çok araştırılan konulardan birisi oldu.

OCAK AYI ENFLASYON VERİSİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Ekonomistler Ocak ayı enflasyon verilerine dair tahminlerini yürütmeye devam ederken Ocak ayı enflasyon verilerinin %3.8 ile yükselişe geçmesi TÜFE'nin ise sert bir düşüş yaşayarak %53.50 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

13 Ekonomistin katıldığı anket doğrultusunda yıllık enflasyon miktarının 2023 yılı beklentisi için %41 seviyesine gerileyeceği düşünülüyor. Bunu yanı sıra Ocak ayı için yıllık enflasyon tahmini ise %51.2 ila %56.65 arasında yer aldı.