OHAL uzuyor! 15 Temmuz'a kadar OHAL'a devam...

OHAL uzuyor! 15 Temmuz'a kadar OHAL'a devam...

Referandumun oylamasından sonra Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında külliyede toplanırken, masada 15 Temmuz'da ilan edilen OHAL'in 4. kez uzatılmasının da olduğu öğrenildi. Hükümet, FETÖcü darbe girişimin yaşandığı kanlı darb

Referandumun oylamasından sonra Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında külliyede toplanırken, masada 15 Temmuz'da ilan edilen OHAL'in 4. kez uzatılmasının da  olduğu öğrenildi. Hükümet, FETÖcü darbe girişimin yaşandığı kanlı darbe girişiminin yıl dönümüne kadar OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına sıcak baktığı öğrenildi.

4. KEZ UZAYACAK

Edinilen bilgilere göre  Hükümetin OHAL'in 4. kez uzatılmasına sıcak bakmasına FETÖ ile mücadelenin henüz tamamlanmadığı düşüncesi etkili oldu. Yapılan değerlendirmelerde FETÖ'nün uyuyan hücreleri aracılığıyla başta TSK olmak üzere Emniyet ve Yargı'nın da aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarında hala varlığını sürdürdüğü düşüncesi oluştu. FETÖ ile olağan koşullarda mücadele edilmesinin sıkıntılarını ortadan kaldırmak isteyen Bakanlar Kurulu'nda, OHAL'in 4. kez uzatılması için görüş birliği oluştu.

1 YILI BULACAK

Olağanüstü Hal, 11 Ekim 2016 ve 3 Ocak 2017’de 3’er ay uzatıldı. 3 Ocak'taki uzatma AK Parti ve MHP'lilerin oylarıyla uzatılmıştı. CHP ve HDP ise OHAL'in uzatılması kararına karşı çıkmıştı.

Eğer OHAL uzatılırsa, 20 Temmuz’a kadar devam edecek. Bu durumda OHAL bir yılını doldurmuş olacak.

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan