Onlarca kişi denedi başarısı kanıtlandı! Ramazana özel kilo verdiren detoks planı!

Onlarca kişi denedi başarısı kanıtlandı! Ramazana özel kilo verdiren detoks planı!

Ramazan boyunca hem sağlıklı hem de hızlı bir kilo verme talebinde bulunanlar için efsaneleşmiş tüm klişeler rafa kalkıyor. Diyetisyenin önerisiyle oluşturulan bu liste etkili ve sağlıklı zayıflamanın sırrını da ortaya koyuyor.

Sosyal yaşantıda sağlıklı bir vücut elde edebilmek için beslenme programında sürekli kısıtlamak ya da öğün atlama girişiminde bulunmak metabolizmayı felce çeviriyor. Sindirim döngüsünü doğru şekilde koruyabilmek için fıtrata uygun bir beslenme planı oluşturulmalıdır. Tek öğünde dahi kısıtlamalı bir plan uygulayan kişi başka öğünlerden istediği bu verimi alamıyor. Kilo dengesinin korunabilmesi için öğün atlamamaya dikkat etmek gerekiyor.

MEVSİMİNDE TÜKETİME DİKKAT EDİN!

Doğru bilinen yanlışlar arasında yerini alan; “Uygun fiyatlı hiçbir ürün yok bu nedenle zayıflayamıyorum” algısı kırılıyor. Mevsiminde olan ürünler elbette ki uygun fiyatlı olacaktır. Mevsimi dışında bir ürün alabilmek zor oluyor. Buna çare olarak mevsiminde alınan ürünü dondurucu ya da konserve yaparak saklamak mümkündür. Haftalık bir beslenme programı hazırlanarak bütçeye uygun bir menü oluşturulabilir.

GLUTENİ EKSİK ETMEYİN!

Özel bir hastalığınız bulunmuyorsa hayattan gluteni tamamen çıkarmak çare değil. Buğday, çavdar ya da arpa gibi besinlerin her biri birer proteindir ve bu nedenle alınması gerekir. Gluten içerisindeki posa; vitamin ve mineral dengesini sağlar. Diyette amaç kilo kaybı değil vücudun olumsuz şekilde etkilendiği süreci sağlıklı hale çevirebilmektir.

Detoks programları ile kalıcı zayıflamak mümkün. Hızlı ve sağlıklı bir zayıflama için kişiye özel metabolizmayı çalıştıracak bir detoks programı uygulanabilir.

KARBONHİDRATSIZ DİYET KASTAN ZAYIFLATIYOR!

onlarca-kisi-denedi-basarisi-kanitlandi-ramazana-ozel-kilo-verdiren-detoks-plani.png

Karbonhidratlar içerisinde yeterli lif tüketimini alabilmeyi sağlıyor. Eksilen vitamin ve mineral dengesini koruyor. Karbonhidratları tamamen hayattan çıkarmak yağdan daha çok kastan özellikle vücuttaki sudan kayıplara yol açıyor. Bu da kilo vermeyi daha zor hale getiriyor.

Uzmanlar özellikle vatandaşı şu konuda uyarıyor. Doğal yiyeceklerden şeker alayım derken bal ve pekmez yeme oranını aşmamaya dikkat ediniz! Tüketilen doğal olarak görülen bu ürünlerden bol miktarda kalori vücuda alınıyor.

YANLIŞ KALIPLARI TERK EDİN!

Akşam saatlerinden sonra bir daha yemek yememek gibi bir algı var. Uzman diyetisyen böyle bir yaşam şeklinin vücudu strese soktuğunu söylüyor. Akşam yemeği kontrollü şekilde yapıldıysa gece yatmadan yaklaşık 2 saat öncesinde küçük bir ara öğün yapılabilir.