Orman Bölge Müdürlüğü 81 ilde KPSS'siz kura çekimi ile kamu personeli alımı yapıyor başvuru İŞKUR'dan!

Orman Bölge Müdürlüğü 81 ilde KPSS'siz kura çekimi ile kamu personeli alımı yapıyor başvuru İŞKUR'dan!

2023 yılında memur olmak istiyorum diyen kişiler için KPSS şartsız personel alım ilanı yayımlandı. Orman Bölge Müdürlüğü aşçı alımı için Türkiye genelinde yeni ilanlar yayımlandı.

Kamu personeli ve memur olmak istiyorum diyen kişilere 2023 senesinin ilk fırsatını Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara Orman Genel Müdürlüğü sundu. 81 il genelinde yayımlanan ilanlar kapsamında devlet memuru olmak isteyen kişiler için KPSS şartsız kura ile aşçı alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanlara başvurular ise İŞKUR üzerinden kabul edilecek.

18 yaşını tamamlamış tüm adayların başvuru şartları ile kendi yaşadıkları ilde İŞKUR üzerinden iş başvuru formu doldurmaları yeterli olacak. Başvuru yapan adaylar arasında başvurusu olumlu kabul edilen ve aranılan şartları taşıyan kişiler arasında kura çekimi yapılacak ve böylelikle işe alınacak kişiler kura çekimi ile belirlenecek.

ANKARA ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AŞÇI ALIMI İŞKUR İŞ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

2023 senesinin ilk kamu personeli alım ilanları peş peşe yayımlanmaya devam edilirken bu ilanlardan birini de Ankara Orman Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Pek çok ilde eş zamanlı olarak yayımlanan ilanlarda aşçı pozisyonu için kura yöntemi ile personel alımı yapılacağı duyuruldu.

basvuru-sartlari.jpg

İş başvurusu yapmak isteyen adaylar 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak kaydı ile İŞKUR üzerinden başvuru yapabilecek. Buna ek olarak adaylar yukarıda yer alan şartları taşımakla yükümlü tutulacak. 35 yaş altı aşçılık mesleki yeterlilik belgesi olan adayların en az ilköğretim en fazla lisans mezunu olmaları şartı aranacak.