Oscar Ödül Töreni gerçekleştirildi! Birçok oyuncu ödülün sahibi oldu!

Oscar Ödül Töreni gerçekleştirildi! Birçok oyuncu ödülün sahibi oldu!

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Oscar Ödül Töreni’nde yıldız Will Smith olmuştu. Bu sene düzenlenen Oscar Ödül Töreni’ne ünlü oyuncu katılamadı. Sorunsuz bir şekilde tamamlanan Oscar Ödül Töreni’nin bu sene 95’incisi gerçekleştirildi.

Bu sene 95’incisi düzenlenen Oscar Ödül Töreni’ni Los Angeles’te bulunan Dolby Theatre ev sahipliği yaptı. Büyük bir merakla beklenen Oscar Ödül Töreni’nde birçok oyuncu ve yapım ödüllerine kavuştu. Bu sene kırmızı halı yerine şampanya rengi halı ile kapılarını açan Oscar Ödül Töreni’nde, konuklar da şıklıkları ile göz kamaştırdı.

Dünya genelinde merakla beklenen Oscar Ödül Törenlerinin, 95’incisi gerçekleşti. Hazırlıkları günler öncesinden tamamlanan ödül töreninde, ödül alan birçok ünlü isim, şıklıkları ile de geceye damga vurdu. Bu sene Oscar Ödül Töreni’nde; Riz Ahmed, Emily Blunt, Glenn Kapat, Jennifer Connelly, Ariana DeBose, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson, Michael B. Jordan, Troy Kostur, Jonathan Major, Melissa McCarthy, Janelle Monae, Deepika Padukone, Questlove, Zoe Saldana ve Donnie Yen sunuculuk yaptı.

EN İYİ YÖNETMENLER BELLİ OLDU

1440x810-cmsv2-b458ab42-7f45-5d09-8b9b-d2e29f1b7057-7333916.jpg

95’incisi düzenlenen Oscar Ödül Töreni’nde en iyi yönetmen ödülü Daniel Kwan ve Daniel Scheinert’e verildi. Everything Everywhere All at Once filmi aynı zamanda, en iyi film ödülünü de kazandı. Aynı film ile en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi ise, Michelle Yeoh’a verildi. En iyi kadın oyuncu ödülü alan diğer isimler ve rol aldığı yapımlar ise şu şekilde;

  • Cate Blanchett, Tar
  • Ana de Armas, Blonde,
  • Andrea Riseborough, To Leslie,
  • Michelle Williams, The Fabelmans

BRENDAN FRASER EN İYİ ERKEK OYUNCU SEÇİLDİ

2023-oscars-eligibility.jpg

The Whale ile en iyi erkek oyuncu ödülü Brendan Fraser’e verildi. Austin Butler Elvis ile Colin Farrell, The Banshess of Inisherin yapımı, Paul Mescal, Aftersun ve Billy Nighy ise, Living yapımlarındaki performansı ile en iyi erkek oyuncu kategorisinde ödüle layık görülen isimlerden oldu.