ÖSYM duyurdu! 2023 TR-YÖS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı!

ÖSYM duyurdu! 2023 TR-YÖS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı!

ÖSYM tarafından yayımlanan son duyuru ile birlikte 2023 TR-YÖS soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayımlandığı öğrenildi.

Bugün ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru ile birlikte 13 yıl aradan sonra gerçekleştirilen Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nın soru ve cevap anahtarının yayımlandığı öğrenildi. Pek çok aday tarafından büyük bir heyecan ile girilen Yurt dışından öğrenci kabul sınavının bugün yani 29 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilmesinin ardından sınava giren adaylar tarafından soru ve cevap anahtarı oldukça merak edilmişti!

YÖK BAŞKANI AÇIKLAMIŞTI!

Oldukça ilgi uyandıran sınav hakkında YÖK Başkanı Özvar tarafından "Uluslararası öğrenci sayısında büyük bir ivme kazanan ve dünyanın her yerinden öğrenciler için cazibe merkezi haline gelen Türkiye, 198 ülkeden 300 bini aşkın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Hedefimiz, bu rakamı 500 bine ulaştırmaktır" şeklinde açıklama yapılmıştı.

Bunun ardından 29 Ocak 2023 tarihinde 80 sorudan oluşan sınava ayrılan 100 dakikanın ardından adaylar sayısal yetenek ve temel matematik alanlarından sınava girdi.

ÖSYM DUYURDU! SORU VE CEVAP ANAHTARI YAYIMLANDI!

Gelen yeni bir duyuru ile birlikte sınava giren adaylar için soru ve cevap anahtarının yayımlandığı öğrenildi. Konuya ilişkin yapılan duyuru,

"29 Ocak 2023 tarihinde uygulanan 2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nın (2023-TR-YÖS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz." şeklindeydi.

TR-YÖS SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Sınava giren adaylar için yayımlanan bu soru ve cevap anahtarına yukarıda verilen cevap anahtarı üzerinden ulaşılabileceği ifade edildi.