ÖSYM'den son dakika açıklaması! Bu illerde sınav yapılmayacak! YÖKDİL, YDS, TUS, MSÜ...

ÖSYM'den son dakika açıklaması! Bu illerde sınav yapılmayacak! YÖKDİL, YDS, TUS, MSÜ...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınavlara yönelik önemli duyurular yapıldı. Deprem bölgelerinde bazı sınavlara ilişkin iptal kararı alınarak detaylar aktarıldı.

Türkiye'de 6 Şubat günü yaşanan asrın felaketinin ardından adeta büyük bir yıkım kaldı. Yaşanan felaketin arından deprem bölgelerine ilişkin bakanlıklardan önemli açıklamalar yapılırken bir açıklama da ÖSYM'den geldi.

ÖSYM'den son dakika açıklaması! Bu illerde sınav yapılmayacak! YÖKDİL, YDS, TUS, MSÜ...- Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından onu takip eden Hatay'da 6..4 ve 5.8 büyüklüğünde peş peşe gelen depremler Türkiye'de asrın felaketini tüm ülke genelinde yaşattı. Ülkede depremlerden etkilenen 11 il özelinde önemli kararlar alınırken bunların başında eğitim de geliyordu.

1200x627-yks-tyt-ayt-ydt-acilimi-nedir-tyt-ve-ayt-ne-demek-kimler-sinavlara-girebilir-iste-universiteye-gecis-sinavlari-1655378832358.jpg

Deprem bölgelerinde yıkılan okullarında bulunması sebebiyle yaklaşan sınavların nasıl yapılacağı, öğrencilerin deprem ortamında nasıl sınav olabileceği tartışılırken ÖSYM'den önemli bir açıklama geldi.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre depremden birinci derece etkilenen ve etkisi derin olan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavı yapılamayacağı ve Adayların farklı illerden sınav merkezi seçmesi gerekeceği bildirildi.​​​​​​