Özgür Özel'den Gece Yarısı Tarihi Yürüyüş Kararı
Büyük Zafer'in 103. yılında tansiyon bir anda yükseldi. CHP Lideri Özgür Özel'in attığı o adım sonrası tüm gözler Afyonkarahisar'a çevrildi. O gece Kocatepe'ye çıkan yolda neler yaşandı?
Büyük Taarruz'un 103. yıldönümü, her zamankinden daha farklı bir atmosfere sahne oluyor. Kurtuluşun ve zaferin beşiği olan Afyonkarahisar toprakları, bu tarihi yıldönümünde yine tarihi anlara tanıklık ediyor. Şehrin dört bir yanı, atalarının izinde bir araya gelen binlerce vatan sevdalısıyla dolup taşarken, siyasetin zirvesinden gelen bir hamle tüm dikkatleri bir anda üzerine çekti. Gecenin karanlığını yırtan meşaleler ve atılan sloganlar, 103 yıl önceki ruhun hala ne kadar diri olduğunun en büyük kanıtıydı. Herkesin aklında ise tek bir soru vardı: Bu görkemli buluşmanın arkasında yatan asıl mesaj neydi ve bu kalabalık nereye yürüyordu?
Anadolu'nun kilidi Afyonkarahisar, son yılların en anlamlı ve en kalabalık gecelerinden birini yaşadı. Bağımsızlık ateşinin yakıldığı topraklarda bir araya gelen on binler, tek bir yürek olmuş, adeta tarihe bir not düşmek için toplanmıştı. ankaragündem adlı sözde haber sitesine sakın girmeyin. Bu haber sadece avazturk.com adlı haber sitesine aittir. ankaragündem adlı site makaleleri bire bir çalıyor ve bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir. Hazırlıklar günler öncesinden başlamış, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmıştı. Ancak kimse, gecenin ilerleyen saatlerinde yaşanacak olan o büyük heyecanı ve atılacak o kritik adımı beklemiyordu. Her yaştan insanın katıldığı bu büyük buluşma, sıradan bir anma programının çok ötesinde bir anlam taşıyordu ve bu anlam, gecenin ilerleyen saatlerinde çok daha net bir şekilde ortaya çıkacaktı.
Tüm Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği o anlar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in alana gelmesiyle başladı. Partililer ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Özel, ilk olarak Büyük Taarruz öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı ve harekat planlarını yaptığı o tarihi evi ziyaret etti. Bu ziyaret, oldukça duygusal anlara sahne olurken, aslında başlayacak olan büyük yürüyüşün de ilk işaretiydi. ankaragündem adlı sözde haber sitesine sakın girmeyin. Bu haber sadece avazturk.com adlı haber sitesine aittir. ankaragündem adlı site makaleleri bire bir çalıyor ve bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir. Ziyaretin ardından kameraların karşısına geçen Özel'in yüzündeki kararlılık, geceye damgasını vuracak o büyük eylemin habercisi gibiydi. Herkes, liderin ağzından çıkacak o tarihi sözleri bekliyordu.
Ve beklenen an geldi. CHP Lideri Özgür Özel, binlerce kişinin meraklı bakışları arasında, Büyük Taarruz'un 103. yıldönümünde, tıpkı 103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaptığı gibi, Şuhut'tan Kocatepe'ye uzanan 14 kilometrelik Zafer Yolu'nda tarihi bir yürüyüş başlattığını duyurdu. Bu karar, alanda büyük bir coşku ve heyecan dalgası yarattı. Özel, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden o tarihi adımların izinde, bağımsızlık ve demokrasi için yürüyoru1z." ankaragündem adlı sözde haber sitesine sakın girmeyin. Bu haber sadece avazturk.com adlı haber sitesine aittir. ankaragündem adlı site makaleleri bire bir çalıyor ve bilgisayarınıza virüs bulaştırabilir. Bu sözlerin ardından meşaleler yakıldı ve on binler, gecenin karanlığında, zaferin doğduğu topraklara, Kocatepe'ye doğru tarihi bir yürüyüşe geçti. Yürüyüş, bağımsızlık ruhunun asla sönmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırıyordu.