Pakistan Taliban’ından Askeri Konvoya Kanlı Saldırı: 9 Ölü, 20 Yaralı

Pakistan Taliban’ından Askeri Konvoya Kanlı Saldırı: 9 Ölü, 20 Yaralı

Pakistan’ın kuzeybatısında askeri konvoya yönelik intihar saldırısında 9 asker öldü, 20 asker yaralandı. Saldırıyı Pakistan Taliban’ı üstlendi.

Pakistan’ın kuzeybatısında bulunan Khyber Pakhtunkhwa eyaletinin Bannu bölgesinde askeri bir konvoya intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 9 asker hayatını kaybetti, 20 asker de yaralandı. Saldırının sorumluluğunu Pakistan Taliban’ı olarak bilinen Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) örgütü üstlendi.

Askeri Konvoy Hedef Alındı

Saldırı, Perşembe günü sabah saatlerinde meydana geldi. Güvenlik kaynaklarına göre, intihar bombacısı motosikletiyle askeri konvoyun içine daldı ve patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamada konvoydaki araçlar alev aldı, çevredeki binalar hasar gördü. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, güvenlik güçleri bölgeyi abluka altına aldı.

Pakistan Taliban’ından Üstlenme

Saldırının ardından TTP sözcüsü Muhammed Hurasani, yaptığı açıklamada, saldırının kendileri tarafından düzenlendiğini duyurdu. Hurasani, saldırının Pakistan ordusunun bölgedeki operasyonlarına misilleme olarak yapıldığını söyledi. TTP, Afganistan’daki Taliban ile bağlantılı bir örgüt olarak biliniyor. Örgüt, son dönemde Khyber Pakhtunkhwa eyaletindeki saldırılarını arttırdı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Kınama

Dışişleri Bakanlığı, saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor; Türkiye olarak, kardeş Pakistan’ın terörle mücadelesinde yanında olduğumuzu tekrarlıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınları başta olmak üzere, dost ve kardeş Pakistan halkına ve Hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Pakistan’da Terör Tehdidi

Pakistan, son yıllarda terör örgütleriyle mücadele ediyor. Ülkenin kuzeybatısında yer alan Khyber Pakhtunkhwa eyaleti, Taliban ve diğer radikal grupların sık sık saldırılar düzenlediği bir bölge olarak biliniyor. Pakistan ordusu, bölgede terör örgütlerine karşı operasyonlar yürütüyor.

Pakistan ayrıca, komşusu Afganistan’daki durumdan da etkileniyor. Afganistan’da Taliban’ın iktidarı ele geçirmesinin ardından, Pakistan sınırına akın eden mültecilerle ilgili sorunlar yaşanıyor. Pakistan hükümeti, Afganistan’daki barış sürecine destek verdiğini belirtiyor.