Pes Artık! Okulun Karşısında Satılan Kalem Ağızları Açık Bıraktı!
Manisa'da yaşanan olay "Bu kadarına da pes!" dedirtti. Cumhuriyet İlkokulu’nun tam karşısındaki kırtasiyede satılan ve 7 yaşındaki bir çocuğa verilen kalem, skandalın fitilini ateşledi.
Görüntüsü ve içerdiği mesajlarla çocuklara hiç mi hiç uygun olmayan kalem, bir veliyi çileden çıkardı. Ancak asıl infial yaratan detay, satıcının verdiği cevap oldu!
"Almasaydı, başkasını alsaydı!"
Durumu sabah erkenden öğrenen veli, soluğu kırtasiyede aldı. Karşılaştığı tavır ise olayın ciddiyetini iki katına çıkardı. Satıcının kayıtsız şekilde,
"Almasaydı, başkasını alsaydı"
demesi, kamuoyunda infiale neden oldu. Bu sorumsuz yanıt sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı, tepki çığ gibi büyüdü.
VELİLERDEN İSYAN: "BU NASIL DENETİM?"
Tepkili veli, sosyal medya paylaşımında şöyle isyan etti:
“Okulun karşısında, çocukların her gün uğradığı bir dükkânda bu ürün satılıyor. İçeriği çocukları kötü alışkanlıklara teşvik ediyor. Bu nasıl olur? Neden kimse dur demiyor?”
Kırtasiyede çocukların gözü önünde satılan bu ürünün, nasıl raflara çıktığı merak konusu oldu.
DENETİM Mİ, SERBESTLİK Mİ?
Olayın yankıları sürerken akıllarda tek bir soru var:
“Bir okulun karşısındaki kırtasiyede bu ürün nasıl serbestçe satılabiliyor?”
Veliler, yetkililere seslendi: "Çocuklarımızın geleceği bu kadar mı sahipsiz? Denetim nerede?"
Bu skandal sadece bir kalemle sınırlı değil, gözden kaçan binlerce ürünün, her gün çocuklarımızla buluştuğu gerçeğiyle yüzleşme zamanı geldi!