PTT personel alımı başvuru tarihi ne zaman olacak? PTT personel başvuru şartları

PTT personel alımı başvuru tarihi ne zaman olacak? PTT personel başvuru şartları

Her yıl düzenli olarak personel alımı yapan PTT personel alım tarihi merak konusu oldu. Binlerce kişi 2023 PTT personel alımı yapacak mı diye araştırma yapmaya başladı bile. PTT personel alımı şartları işte sizlerle...

Pek çok kişi PTT tarafından gelecek personel alımı ile ilgili haberleri heyecanla beklemekte. Peki PTT personel alımı başvuru şartları neler? 2023 PTT personel alımı başvuru tarihi ve yazılı ve sözlü sınav tarihi ne zaman?

PTT personel alımı başvuru işlemleri neler?

Pek çok kişi PTT bünyesine katılarak iş ihtiyaçlarını gidermek istiyor. Bu nedenle de PTT personel alımı ile ilgili gelişmeler milyonlarca kişi tarafından mercek altına alınmakta. Personel alımı ile ilgili önceki senelerde hangi branşlarda alım yapıldığı konusu merak konusu oldu.

İlk olarak PTT personel alımı ilanları nerede yayımlandığını merak eden vatandaşlara cevap verelim. Personel alımı için PTT’nin resmi web sitesinde ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) web sitesinde yer almaktadır. İlgili pozisyona uygun olan her aday söz konusu pozisyona başvuru yapabilir.

İkinci olarak da sözlü ve yazılı sınav tarihleri ile ilgili merak edilen konuya cevap verelim personel alımında başvuru tarihleri yayınlandıktan sonra mülakat, yazılı sınav ve sözlü sınav için ayrıca tarih verilmektedir. Belirtilen tarihlerde mülakat ve ardından yazılı sınav ya da sözlü sınav şeklinde sınava tabi tutulmaktadır. Yazılı sınava katılmak isteyen kişiler sınav ücretini PTT şubelerine ya da Ziraat Bankası’na yatırmaları gerekmektedir. Yazılı sınavdan ve mülakattan alınan puanlara göre değerlendirme yapılmaktadır.146365.jpg

PTT personel alımı başvuru şartları neler?

PTT personel alımı için adaylardan alınacak pozisyona göre genel ve özel şartları aranmaktadır. Başvuru şartlarını taşımayan kişilerin başvuru işlemleri iptal edilecektir. Özel başvuru şartları ilana göre değişkenlik gösterse de güncel personel alımı şartları henüz belli olmadı ve bu konu ile ilgili açıklama yetkili kişiler tarafından henüz gelmedi. Ayrıca bu sene PTT personel alımı ilanı ile ilgili yine yetkililer tarafından yayımlanan bir ilan bulunmamaktadır. İlerleyen günlerde gerçekleşecek olan son gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.