Pursaklar Anaokulu "İlk robotum" projesini gerçekleştiriyor

Pursaklar Anaokulu "İlk robotum" projesini gerçekleştiriyor

Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmeler, çocukların bu gelişmelerle daha çok içli dışlı olmasına neden olmaktadır. Ebeveynlerinde gördükleri cihazları merak etmeleri engellenememektedir ve eninde sonunda bu cihazlarla tanışmaları gerçekleşmektedir.

Çocuğun teknolojiye olan ilgisini keşfetmek için de en güzel konulardan biri olarak da karşımıza robotlar çıkmaktadır.

Sensörleri ile çevresini algılayan, algıladıklarını yorumlayan, yorumlama sonucu bir karar veren, verdiği kararı bir çıkış sinyali ile üreten aygıtlara robot denir.

Günümüzde Robotik biliminin hızla ilerlemesi ve dünyamızın sürekli daha da dijitalleşmesiyle çocukların ve profesyonel düzeyde robotik sistemleri ve programlamayı öğrenebilmeleri önem kazanmaktadır.

Çocukların motor becerilerinin gelişimi, mekanik düzeneklerin nasıl çalıştığını keşfedebilmeleri ve parçaları söküp takarak montaj yapabilmeleri okul öncesi dönemde öne çıkmaktadır.

Bu kapsamda Pursaklar Anaokulu olarak hem velilerimiz hem de çocuklarımız için eğitici aynı zamanda keyifli vakit geçirebilecekleri "İlk robotum" projesini gerçekleştirmeye karar verdik.

Öğretmenimiz Çiğdem Gönültaş’ın (instagram ismi : okuloncesi_cigdemce ) desteğiyle okulumuzda okulöncesi çocuklarına daha önce uygulanmamış olan robot tasarlama etkinliğini velilerle birlikte gerçekleştirdik. Devre kısmını aileleriyle birlikte deneyerek yapan miniklerimiz robotlarını tamamen kendileri tasarladılar. Bu süreç çocukların yaparak yaşayarak öğrenmesini desteklediği gibi ailelerin çocuklarıyla birlikte güzel anılar biriktirmesine olanak sağladı.

Proje sonunda miniklerimizden çok güzel dönütler aldık. Bu projemizin okulöncesi alanda örnek olarak daha da yayılmasını arzu ediyoruz.

2-077.jpg3-051.jpg4-024.jpg5-009.jpg6-007.jpg