Putin ile Erdoğan G20'de bir araya gelecek: Gündem Akkuyu ve Türk Akımı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hamburg'da 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek G20 zirvesinde bir araya gelecekleri açıklandı.
İki liderin, Almanya'nın Hamburg kentinde yapacakları görüşmede Türk Akımı doğalgaz boru hattı ve Akkuyu nükleer güç santrali gibi ortak projelerin yanı sıra Suriye'deki işbirliğini de ele alacakları belirtildi.
Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin ve Erdoğan'ın G20 zirvesi için gidecekleri Almanya'nın Hamburg kentinde görüşme yapmalarının kesinleştiğini açıkladı.
Uşakov'un aktardığına göre, iki liderin gündeminde 'her ikisinde de son zamanda önemli aşama kaydedilen' Türk Akımı ve Akkuyu projeleri ele alınacak. Putin ve Erdoğan Suriye'de gerilimi azaltma bölgeleri oluşturulması gibi uluslararası konulara da değinecek.
G20 zirvesi Hamburg'da 7-8 Temmuz'da düzenlenecek.