Putin'in bileti kesildi! Tutuklama kararı duyuruldu!

Putin'in bileti kesildi! Tutuklama kararı duyuruldu!

Ukrayna’ya yönelik savaş kararında diretmeye devam eden Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin hakkında tutuklama kararı verildi. İşte gündeme bomba gibi düşen karara ilişkin ayrıntılar…

Geçmişte yaşanan birtakım olaylardan ötürü senelerdir Ukrayna ile gergin ilişkilere sahip olan Rusya, ülkenin sınırlarına yönelik hak sahipliliğinin bulunduğunu savunmaya devam etti. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü bozmak amacı ile uzun bir süre boyunca kışkırtmalarına devam eden Rusya hükümeti, 24 Şubat 2022 tarihinde resmen bir savaş başlattı. Rus ordusunun ilgili tarihte Ukrayna sınırlarına girmesi ile birlikte başlayan savaş süreci, 1 yılı aşkın süredir yakından takip edilmeye devam ediliyor.

Geçtiğimiz haftalarda savaş durumunun Moldova sınırına kadar taşınması küresel çapta endişenin hakim olmasına sebep olurken Rusya savaşın başından bu yana birçok ülke tarafından uygulanan yaptırımlara rağmen harekatlarından vazgeçmedi. Savaşı başlatmadan önce her şeyi hesapladıklarını ve kendilerine yönelik verilebilecek olan her türlü karara hazırlıklı olduklarını belirten Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, tüm dikkatleri üzerine çekti.

Ukrayna’ya yönelik savaş kararı ile bir insanlık suçu işlediğine işaret edilen Cumhurbaşkanı Putin karşı harekete geçen Uluslararası Ceza Mahkemesi, dün Putin ile ilgili kararını açıkladı. Mahkeme yönetiminin Putin hakkında vermiş olduğu tutuklama kararı, gündeme bomba gibi düştü.

UKRAYNALI ÇOCUKLARA DİKKAT ÇEKTİ!

putinin-bileti-kesildi-tutuklama-karari-duyuruldu.png

Daily Mail’de yer alan habere göre Uluslararası Ceza Mahkemesi Cumhurbaşkanı Putin’in, askerlerinin Ukrayna’da işledikleri savaş suçlarından sorumlu olduğuna işaret etti. Yargıçlar, şüphelilerin Ukraynalı çocuklara zarar verecek bir biçimde nüfusun illegal şekilde sınır dışı edilmesi ve Ukrayna’nın işgal altında olan bölgelerinden Rusya Federasyonu’na nüfus transferi gerçekleştirdiğini değerlendirdi.

Ortaya atılan iddialara göre yargıçlar gizli bir tutuklama emri çıkarmayı düşündüler ancak bu emrin duyurulmasının suçların daha fazla işlenmesinin engellenmesine katkıda bulunmayacağına karar verdiler.

RUSYA VE UKRAYNA KARARI DEĞERLENDİRDİ!

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş olan tutuklama kararını değerlendiren Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, “Bu karar yalnızca bir başlangıç” açıklamasında bulundu. Rusya ise mahkemenin vermiş olduğu kararı tanımadıklarını ifade etti. Kararın ardından bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı “Bu kararın bizim için hiçbir önemi yok” ifadelerini kullandı.