Rusya-Ukrayna savaşında 'Çin' atağı! Hazırız diyerek seslendi

Rusya-Ukrayna savaşında 'Çin' atağı! Hazırız diyerek seslendi

Rusya-Ukrayna savaşının 1'inci yılına gelindiğinde dünyayı sarsan önemli açıklamalar yapılmaya başlandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Çin'e görüşme talebini iletti.

Rusya Ukrayna savaşının 1'inci yılına gelindiğinde dünyada önemli açıklamalar yapılmaya başladı. Rusya geçtiğimiz günlerde savaş ile ilgili açıklamalarında Batı'yı suçlamıştı ve savaşı körüklediğine dair iddialar ortaya atmıştı.

turkiye-abd-cin-bayraklari.jpg

Rusya'nın savaş açıklamaları ile birlikte NATO'dan Çin'in Rusya'ya yaptığı silah yardımına ilişkin eleştiri geldi. Eleştirilerin üstüne Rusya ile Çin'in Ukrayna'ya yaptığı silah yardımlarının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky Çin ile görüşmek istediğini beyan etti.1400121008384697724882844.jpg

Zelenski, 'Bana öyle geliyor ki bu Çin'in bir barış planı, bir çözüm ya da bir deklarasyonu değildi. Çin'in sadece düşüncesini gösterdiğine inanıyorum. Çin'in Ukrayna hakkında konuşmaya başlaması da çok iyi' ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, “Savaşın gerçekten bitmesini istiyorum. Çünkü barışı çok istiyoruz” ifadelerini kullandı.63f9ce5286b245273843d559.webp

“Çalışmamız gerekiyor, çünkü her şey Ukraynalılara bağlı” diyen Zelenskiy, “Askeri adımlar var, onlara hazırlanıyoruz. Mental olarak hazırız. Teknik olarak hazırlanıyoruz. Silahlarla, tugaylarının oluşumuyla özellikle farklı kategorilerde ve farklı nitelikteki saldırı tugaylarıyla hazırlanıyoruz. Sadece Ukrayna'da değil, diğer ülke topraklarında da. Çünkü farklı türde silahlar var ve buna hazır olmamız gerekiyor. Tüm Ukraynalılar ve ortaklarımız, güçlü ve birlik halinde olursa zafer kaçınılmaz olarak Ukrayna'nındır” şeklinde konuştu.

Zelenskiy, “Zafer olacağına eminim. Evet, bu yıl gerçekten istiyorum. Bunun için her şeye sahibiz” dedi.