Rusya'ya NATO'ya katılım çağrısı!

Rusya'ya NATO'ya katılım çağrısı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bill Clinton’ın ABD başkanlığı döneminde Rusya'nın NATO'ya katılmasını önerdiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'li yönetmen Oliver Stone'a verdiği röportajların bir bölümü daha yayınlandı. Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, yeni yayınlanan bölümde Putin şu ifadeleri kullanıyor: "(ABD eski başkanı Bill) Clinton henüz başkanken onunla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden birini hatırlıyorum. Moskova'yı ziyaret ediyordu. Tartışmalarımızdan birinde ona, 'Rusya'nın NATO'ya katılma seçeneğini düşünsek olmaz mı?' diye sordum."

"ABD HEYETİ GERİLDİ"

Putin, Bill Clinton'un Rusya'nın NATO'ya katılmasına karşı olmadığını söylediğini aktardı. Putin ayrıca, Clinton'ın cevabının ardından görüşme odasındaki ABD heyetinde yer alan herkesin belirgin bir biçimde gerildiğini anlattı.

Putin'in, Stone'a verdiği ayrı bir röportajda ise NATO'yu "ABD'nin dış politika aracı" olarak tanımladığı görülüyor. "NATO içerisinde müttefikler yok, sadece köleler var" diyen Putin, NATO'ya üye olan bazı ülkelerin Washington'ın baskısına karşı koyamadığını ve 'füze savunma sistemleri ile saldırı sistemleri dahil olmak üzere her şeyin topraklarına yerleştirilmesine kolayca izin verdiklerini' söyledi.