Saç dökülmesine bir son vermek için bu gıdaları beslenme listenize ekleyin!

Saç dökülmesine bir son vermek için bu gıdaları beslenme listenize ekleyin!

Saç dökülmesine bir son vermek için sadece beslenme düzeninizi değiştirmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? İşte saç dökülmesini durduran besinler…

Günümüzün en yaygın sorunlarından biri olan saç dökülmeleri, genetik gibi değiştirilemeyecek faktörlerden kaynaklandığı gibi dönemsel olarak artan stres ya da kullanılan ilaçlara bağlı olarak da çoğalabiliyor. Bu nedenle saç dökülmesi yaygın olarak görülen bir tür rahatsızlık kabul ediliyor. Saç dökülmelerine son vermek ise, uzmanlara göre kesinlikle mümkün.

Bilindiği üzere uzmanlar, günde ortalama olarak 80-100 tel saçın dökülmesini olağan kabul ettiği için bunun üzerindeki dökülmeleri sorun olarak görüyor. Saç dökülmeleriyle mücadele için bir cildiye uzmanına görünmeyi öneren uzmanlar, aynı zamanda beslenme listesinde de değişikliğe gitmeyi tavsiye ediyor. Peki, saç dökülmesine ne iyi gelir? İşte saç dökülmesini durduran besinler…

BESLENME PROGRAMINIZI YENİDEN DÜZENLEYİN

Saç dökülmelerinden kurtulmak için uzmanlar beslenme programınızı yeniden düzenlemeyi ve programa mutlaka yoğurt gibi içerisinde bol miktarda kalsiyum ve E vitamini içeren gıdaları almayı öneriyor. Ayrıca yoğurt laktik asit içermesi nedeniyle stres seviyesini düşürmeye de yarıyor. Uzmanların listesinde yer alan bir başka gıda ise A, B ve K vitamini açısından son derece zengin olan havuç oluyor. Saç köklerini güçlendiren havuç, aynı zamanda; canlı ve parlak saçları da garanti ediyor. Saçların güçlenmesini sağlayan bir diğer gıda ise yumurta oluyor. Zengin bir B12 vitamini içeriğine sahip olan yumurta, zaten saç bakım maskelerinde de sıkça kullanılıyor.

NE YEDİĞİNİZE DİKKAT EDİN

sac-dokulmesine-bir-son-vermek-icin-bu-gidalari-beslenme-listenize-ekleyin.png

Beslenme programını yeniden düzenlemek kadar ne yediğinize dikkat etmeniz de saç dökülmesini engellemek açısından önemli. Örneğin demir eksikliği nedeniyle saç sağlığınız bozulmuşsa kesinlikle ıspanağı beslenme listenize eklemeniz gerekiyor. Saç köklerini güçlendiren ıspanağın yanı sıra bolca omega 6 yağ asitleri içeren ceviz de saç dökülmeleri konusunda yardımcı oluyor. Zaten cevizin içerisinde bolca protein, çinko ve demir de bulunuyor. Listenin son önerisi ise deniz ürünleri. Özellikle hormonsal sorunlardan kaynaklanan dökülmelerde çok iyi bir iş çıkaran balık, karides ve mideye bolca çinko içeriyor. Bu nedenle deniz ürünlerini de sıkça tüketmek faydalı olabilir.