Saçınız sık yağlanıyorsa, bu hatalardan kaçınmalısınız!

Saçınız sık yağlanıyorsa, bu hatalardan kaçınmalısınız!

Sık saçları yağlanan kişilerin yaptığı hataları değerlendiren uzmanlar, özellikle bazı alışkanlıkları değiştirmek gerektiğini belirtti. İşte saçın yağlanmasına neden olan etmenler…

Saçların sık yağlanmasından şikayetçi olan kişiler, özellikle soğuk kış aylarında bile hemen hemen her gün duş almak zorunda kalıyor. Bu da günlük rutini zorlu hale getirdiği gibi aynı zamanda saçların yorulmasına ve yıpranmasına da yol açabiliyor. Uzmanlar ise, hızlı yağlanmanın saç bakım rutininde yapılan yanlışlardan kaynaklandığını düşünüyor.

Pek çok saç bakım uzmanı, saç bakım rutinini değiştirerek, yağlanmadan kurtulabileceğinizi söylüyor. Başka bir deyişle, doğru bilinen yanlışları saç bakım rutininizden ya da günlük alışkanlıklarınızdan çıkardınız anda saç yağlanmalarından kurtulmanız son derece mümkün. İşte saçın yağlanmasına neden olan etmenler…

SAÇINIZI NASIL YIKADINIZ ÇOK ÖNEMLİ

saciniz-sik-yaglaniyorsa-bu-hatalardan-kacinmalisiniz.png

Bilinenin aksine, saçınız daha sıcak suyla yıkandığında çok daha temiz olmuyor. Elbette temizlik için belirli bir ısı gerekiyor. Ancak, çok sıcak duşlar, saç diplerini kurutup, kepek gibi pek çok soruna yol açıyor. Yağlanma da bu sorunlar arasında yer alıyor. Bu nedenler uzmanlar, saçların ılık su ile durulmasını öneriyor. Bir başka konu ise, günlük saç bakım rutini. Elinize geçen her ürünü kullanmak saçlarınızın ağırlaşmasına ve yağlanmasına neden olabilir. Bu nedenle saçınızın ihtiyacı olan ürünleri içeren kendinize özel bir saç bakım rutini oluşturmanız şart. Saçların yağlanmasında temizlik son derece önemli bir noktayı oluşturuyor. Bu kapsamda yastık kılıflarınızı sık sık değiştirmeniz gerekiyor.

ALIŞKANLIKLARINIZI TÖRPÜLEMİNİZ GEREKEBİLİR

Beslenme alışkanlıkları da son derece önemli bir yerde duruyor. Yediğiniz yemekler saçınızın yağlanmasını etkilediği gibi pek çok saç sorununu da beraberinde getirebiliyor. Bu nedenle şeker, süt ürünleri ve kırmızı eti çok tüketmemek gerekiyor. Bunun yerine beslenme programınıza sebze, meyve ve tahıllı yiyecekleri ekleyebilirsiniz. Bu da hem daha sağlıklı hem de daha az yağlı saçlar demek oluyor. Son olarak, sıkça saç taramak çok da iyi bir şey değil. Saç tellerinize kırmanıza yol açan tarama işlemi aynı zamanda yağlanmayı da kolaylaştırıyor. Bu nedenle uzmanlar, saçı gerektikçe taramayı öneriyor.