Manşetler
Günün Haberleri
Gündem
Ekonomi
Dünya
Siyaset
Günün Haberleri
İstanbul
11 °C
Anasayfa
Foto Galeri
Sağlık
Sahur yapmadan oruç tutanlar dikkat
Sahur yapmadan oruç tutanlar dikkat
YAYINLAMA:
22 Haziran 2016 Çarşamba 12:58
GÜNCELLEME:
00 0000 Salı 00:00
1
9
Protein içeriği fazla olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir. Sahurdaki bereketten istifade edebilmek için, sahura riayet etmek ve ihmal etmemek gerekir.
2
9
Tabi sahur alışkanlığınıza göre protein oranı yüksek yumurta, süt, yoğurt ve peynir gibi besinleri de tercih edebilirsiniz.
3
9
Sahurda ise hafif ve tok tutan yiyecekler tercih etmelisiniz. Bu yüzden sahurda tüketeceğiniz besinleri haşlamak veya kızartmak sizin için iyi bir tercih olacaktır.
4
9
Sahura kalkmayı bu yüzden kesinlikle ihmal etmeyin. Sahur yapmak hem açlık sürenizi kısalmasını sağlarken metabolizmanızı da dengeleyecektir.
5
9
Bu yüzden sahur yapmadan oruç tutmanın sağlığınız açısından yanlış bir davranış olduğunu unutmayın. Çünkü sahura kalkmak yaklaşık 12 saat olan açlığı, ortalama 18 saate kadar çıkarmaktadır. Bu da açlıktan oluşabilecek kan şekeri düşmesinin erken saatlerde yaşanmasını sağlayacaktır. Bu sebeple muhakkak iştahınız olmasa bile az bir şeyler yiyerek sahur yapmanız sizin yararınıza olacaktır.
6
9
İftarda ise bir anda yemek yemeniz midenizin kasılmasına, hazımsızlık yaratmasına ve midenizin şişmesine sebep olacaktır. Ancak sahur yaptığınızda gün içerisinde mideniz çalışacak ve bu gibi problemleri ortadan kaldıracaktır.
7
9
Bu yüzden sahura kalkıp yemek yemek sağlığınız için olumlu olacaktır. Tabi bunda ne yediğinizin de önemi var. Sahur yaparken ağır hamur işi, yağlı yemekler, ve kızartmalar tüketilmemeli. Kalorisi az ve sizi tok tutacak yiyecekler tüketmeniz oruç tutarken sizin rahat etmenizi sağlayacaktır.
8
9
Sahur yapmak ertesi gün tok uyanmanızı ve gün içerisinde açlık duymamanızı sağlar. Bu nedenle mutlaka sahur yapılması gerekiyor. Sahura kalkmadan tutulan oruç vücutta fizyolojik değişmelere neden oluyor. Bunların başında baş ağrısı, kan şekeri dengesizliği, halsizlik, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı yer alıyor.
9
9
Ülkemizde sahura kalkanlar gittikçe azalmaya başladı. Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine denk gelmesi ve oruç süresinin 17-18 saate varan sürelere çıkması insanların enerjisinin düşmesine neden oluyor. Çünkü gün içerisinde vücuttaki enerji zamanla yok oluyor. Enerji yok olmaya başlayınca vücut kendisine enerji sağlamak için var olan karbonhidrat deposunu tüketmeye başlıyor. Eğer sahura kalkmazsanız oruç açarken yediğiniz yiyecekleri tüketirsiniz bu da gün içinde enerji kaybınıza neden olur. İşte sahura kalkmanın faydaları...
Haberler
Son Haberler
Manşetler
Gündem
Ekonomi
Dünya
Siyaset
Yerel
Eğitim
Magazin
Otomobil
Personel Alım İlanları
İşkur İş İlanları
Spor
Teknoloji
Sağlık
Yaşam
Turizm
Kültür-sanat
Diğer İçerikler
Foto Galeri
Web Tv
Yazarlar
Kurumsal
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Kullanım Şartları