Samsun’da 10 Dakikalık Yağış Sele Dönüştü! Havza’da Evler ve Araçlar Sulara Kapıldı
Samsun’un Havza ilçesinde etkili olan sağanak sonrası Hacıosman Deresi taştı. Çok sayıda ev ve iş yeri su altında kalırken, araçlar ve konteynerler akıntıyla sürüklendi.
Samsun’un Havza ilçesinde etkili olan sağanak sonrası Hacıosman Deresi taştı. Çok sayıda ev ve iş yeri su altında kalırken, araçlar ve konteynerler akıntıyla sürüklendi.
Samsun’un Havza ilçesi, dün etkili olan kısa süreli ancak şiddetli sağanak yağışın ardından sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Hacıosman Deresi’nin taşması sonucu ilçe merkezinde su baskınları yaşandı, cadde ve sokaklar adeta göle döndü.
Yağışın ardından birçok ev ve iş yerini su basarken, bazı araçların sel sularına kapılarak sürüklendiği görüldü. O anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.
Araçlar ve Konteynerler Akıntıya Kapıldı
Sel sularının hızla yükselmesiyle birlikte park halindeki araçlar yerinden sürüklendi. Taşkının etkisiyle çöp konteynerlerinin de akıntıyla taşındığı anlar kameralara yansıdı.
Havza Kültür Merkezi önündeki meydanın tamamen suyla kaplandığı görüntüler, selin boyutunu gözler önüne serdi. İlçede birçok noktada ulaşımda aksamalar yaşandı.
Caddeler Göle Döndü
Sağanak yağışın ardından özellikle dere yatağına yakın bölgelerde su seviyesi kısa sürede yükseldi. İş yerlerinde maddi hasar meydana gelirken, bazı evlerin zemin katlarını su bastı.
Cep telefonu görüntülerinde, su altında kalan cadde ve sokaklar ile selin şiddeti net şekilde görüldü. İlçede temizlik ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Yetkililer, bölgede incelemelerin devam ettiğini ve zarar gören alanlarda çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.