Sanatçı Hazal Türesan hayatının şokunu yaşadı! Ünlü sanatçıyı nasıl dolandırdılar? İbretlik olay…

Sanatçı Hazal Türesan hayatının şokunu yaşadı! Ünlü sanatçıyı nasıl dolandırdılar? İbretlik olay…

Oyuncu Hazal Türesan’ın, dolandırılma haberleri gündeme bomba gibi düştü. Türesan’ı kim nasıl dolandırıldı? Ne kadar parasını aldılar. İşte ‘benim başıma gelmez’ diyenlere ibretlik olayın ayrıntıları.

Güzel sanatçı Hazal Türesan, 1 Temmuz 2022 tarihinde, kendini bankacı diye tanıtan şüpheli tarafından telefon ile arandı ve sonrasında başına gelmeyen kalmadı. Şimdi öncelikle güzel oyuncunun sektör macerasına bakalım ve ardından başına gelen bu üzücü olay hakkında sizi bilgilendirelim.

SEKTÖRE 2008’DE GİRDİ

sanatci-hazal-turesan-hayatinin-sokunu-yasadi-unlu-sanatciyi-nasil-dolandirdilar-ibretlik-ola.png

Hazal Türesan televizyon çıkışını 2008 yılında Beni Unut adlı dizide Azra karakterini canlandırarak yapmıştır. Daha sonra 2011 yılında Devrim Yakut'la oynadığı Yeniden Başla dizisinde rol aldı. Ancak onu asıl büyüleyen Engin Akyürek, Tuba Büyüküstün ve Erkan Can'la oynadığı "Kara Para Aşk" dizisindeki performansı oldu. Türesan bu dizide izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Türesan, 2016 yılında kariyerinde bir dönüm noktası olan "Tatlı İntikam" dizisinde Furkan Andıç ve Leyla Lidya Tuğutlu ile çalıştı. 2017 yılında “Fazilet Hanım ve Kızları” dizisinde Yasemin karakterini canlandırması, sektörün yükselen yıldızı statüsünü daha da sağlamlaştırdı.

Türesan, 2018 yılında Türkiye'nin ilk vampir temalı dizisi "Yaşamayanlar"da rol aldı. Netflix Türkiye'nin yeni sezonda vizyona girmesi planlanan ikinci projesi 'Atiye'de de rol aldı. Bu dizide, oyuncu olarak çok yönlülüğünü sergileyerek Beliz karakterine hayat verdi.

100 BİN TL DOLANDIRILDI!

Yetenekli oyuncu Hazal Türesan'a 1 Temmuz 2022 tarihinde bankacı olduğunu iddia eden bir şahıs telefon etti. Arayan kişi, rahmetli babasının 100 bin TL'lik sigorta borcu olduğunu bildirdi. Arayanın kimlik bilgilerine güvenen Türesan, bankadan 100 bin TL'lik kredi çekerek parayı verilen IBAN numarasına aktardı.

Ne yazık ki Türesan kısa sürede bir dolandırıcılığa kurban gittiğini anladı. Dolandırıcılık eylemi nedeniyle adalet aramak için derhal savcılığa suç duyurusunda bulundu. Zanlı Alperen Şanlıtürk’e, 'Bilişim sistemleri, bankalar ya da kredi bilişim araçlarını kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapmak suçu ile 4 seneden 10 seneye kadar hapis cezası talebi ile dava açıldı.