Şarkıcı Murat Boz Diyanet'e ateş püskürdü

Şarkıcı Murat Boz Diyanet'e ateş püskürdü

Şarkıcı Murat Boz Diyanet'in yapmış olduğu 'depremzede çocuklar ile evlenilebilir' yazısına ateş püskürdü. Murat Boz çocuklar için takipte kalacağını belirterek Diyanet'e açıklamalarda bulundu.

Türkiye 6 Şubat günü gerçekleşen asrın felaketi olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde peş peşe 9 saat arayla gerçekleşen depremler ile adeta sarsıldı. Depremin 13'üncü gününe gelindiğinde can kaybı sayısı 40 binin üzerine yükselmişken Diyanet'in depremzede çocukları ile ilgili açıklamalarına Şarkıcı Murat son dakika açıklama yaptı.

fpy34pxakae70vn.jpg

Şarkıcı Murat Boz Diyanet'e ateş püskürdü- Depremde yakınlarını kaybeden çocukların akibeti konusunda yetkililer tarafından ve Bakanlıklar tarafında koruyucu aile çalışmaları ve koruma çalışmaları yapılırken Diyanet'ten gelen depremzede çocukları ile ilgili açıklama büyük tepki çekti.

Diyanet, "Depremzede çocuklar evlat edinebilir mi?" sorusuna, 'Evlatlığın mirasçı olma hakkı bulunmadığı aktarılarak, "Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz" ifadeleri kullanıldı. Bu cevabın yer aldığı sayfalar da, olayın gündeme gelmesinin ardından silindi. Sosyal medyada bu yazı adeta gündeme damga vurdu.bakanlikdeprem.jpg

Diyanet tepkilere rağmen açıklamalarına yenisini ekleyerek 'Koruyucu aile olunan bir çocuğun bu aile bireylerine mahrem olmaması da bu hükümlerden biridir' şeklinde açıklamalarını destekler nitelikte duyuru yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Fatih Altaylı Diyanet'in bu yazısına adeta savaş açar nitelikte sert bir eleştiri yapmış ve 'Diyanet'te ne işiniz var, siz sapıksınız, gidin p*rno sektörüne girin' demişti. Bu açıklamaların ardından bugün ise Şarkıcı Murat Boz'da Diyanet'in açıklamalarına karşı sessizliği bozdu ve sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Diyanet'e ateş püskürdü.

Boz'un açıklamaları şu şekilde:

Çocuklarımızı korumamız, kollamamız gerekirken, akılalmaz açıklamalarla sinir uçlarımızla oynanıyor. İnsanın boğazı düğümleniyor. Diyanetin bu açıklamalarını kabul edebilmemiz mümkün değil. Depremzede çocuklarımız hepimize, Türk halkına emanettir ve emanete ihanet ettirmeyeceğiz. Sonuna kadar takipçisiyiz! Diyanet işlerinin yaptığı 'Evlenme engeli olmadığı' şeklindeki akıl, mantık, vicdan dışı açıklamayı reddediyorum. Her bir çocuğumuzun takipçisi olacağız.