SEC hedef değiştirdi! Kraken'den sonra Paxos'u yakın takibe aldı!

SEC hedef değiştirdi! Kraken'den sonra Paxos'u yakın takibe aldı!

Amerika’da kripto para şirketlerine uygulanan baskılar giderek artmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde staking uygulamalarını hedef alan SEC, bu kez de Paxos’u radarına aldı. İşte ayrıntılar…

Son dönemlerin en popüler yatırım araçlarından birisi olarak değerlendirilen ancak özellikle son 1 yıldır ülke yönetimleri tarafından yakından takip edilerek çeşitli kurallara tabi tutulmaya çalışılan kripto para borsası, Amerika’nın gündeminden düşmemeye başladı. Kripto para şirketlerine yönelik baskıları artıran Amerika, son günlerde bu konuya ilişkin harekete geçti.

Piyasa regülatörü SEC, geçtiğimiz günlerde Kraken’i hedef almış ve yatırımcıların bilgilendirilmediklerini ileri sürmüştü. SEC başkanının konuya ilişkin yaptığı açıklamalar kripto para piyasasında hareketliliğe sebep olurken kripto şirketlerinin de tedirgin olmasına yol açmıştı. Henüz Kraken konusu gündemde yer almaya devam ederken SEC’den yeni bir hamle daha geldi. Bu kez Binance USD stablecoin ihraççısı Paxos’u radarına alan SEC, stablecoinlerin ihracını durdurma emri verdi.

16 MİLYAR DOLARLIK DURDURMA EMRİ!

sec-hedef-degistirdi-krakenden-sonra-paxosu-yakin-takibe-aldi-2.jpg

Geçtiğimiz günlerde Kraken ve staking hizmetlerine ilişkin sert açıklamalarda bulunan SEC, kripto para şirketlerini yakından takip etmeye devam ediyor. Son olarak Binance USD (BUSD) stablecoin ihraççısı Paxos’u hedef alan SEC, stablecoinlerin ihracatına yönelik “dur” emri verdi.

New York Mali Hizmetler Departmanı, Paxos için harekete geçti. Edinilen bilgilere göre departman, 16 milyar dolarlık BUSD stablecoinin ihracına ilişkin durdurma emri verdi. SEC de BUSD’nin kayıtsız menkul kıymet ile ilgili olarak Paxos’a “Well bildirimi” gönderdi. Böylelikle SEC, kişi veya şirketlere karşı bir icra davası açma hazırlığının içerisine girdi.

“BUSD KAYITSIN BİR MENKUL KIYMETTİR!”

Pazar günü Wall Street Journal tarafından düzenlenmiş olan bir habere göre SEC, Paxos’u dava etmek için harekete geçti. Pax Dolar (USDP) ve Binance USD (BUSD) stablecoinlerinin ihraççısı olan Paxos’u yakın takip altına alan SEC’in, BUSD’nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia ettiği öğrenildi. Paxos ise BUSD’nin dolar cinsinden 1’e 1 desteklendiğini ve gerekir ise kendilerinin de dava açma yoluna gideceklerini ifade etti. Ek olarak SEC’in bildiriminin yalnızca BUSD ile ilgili olduğu, Paxos’a ilişkin herhangi bir iddianın söz konusu olmadığı da belirtildi.