SEC'in baskısı devam ediyor! Terra Luna ve TerraUSD geliştiricilerini dolandırıcılık ile suçladı!

SEC'in baskısı devam ediyor! Terra Luna ve TerraUSD geliştiricilerini dolandırıcılık ile suçladı!

Son iki üç haftadır kripto para şirketlerinin üzerinde ciddi bir baskı kuran ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, iki şirketi daha gözüne kestirerek dolandırıcılık ile suçladı.

ABD’den gelen enflasyon verisi açıklamasının ardından son 6 ayın en yüksek seviyesini gören kripto paralar yatırımcılarının yüzlerini güldürmeye devam ederken ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) da harekete geçti. Son iki üç haftadır kripto para şirketlerini baskılamaya başladı. Bu kapsamda Kraken başta olmak üzere birçok kripto para şirketini yakın takip altına alan SEC, çok ses getiren bir açıklamaya daha imza attı.

Agresif bir tutum içerisinde olan ve bu kapsamda da şirketlere davalar açarak bir nevi gözdağı veren SEC, son olarak Terra Luna ve TerraUSD geliştiricilerini hedef aldı. SEC başkanının ilgili kripto para birimlerinin geliştiricilerine yönelik söylediği sözler, gündeme damga vurdu.

O ŞİRKETLERİ DOLANDIRICILIK İLE SUÇLADI!

secin-baskisi-devam-ediyor-terra-luna-ve-terrausd-gelistiricilerini-dolandiricilik-ile-sucladi.jpg

BBC’de yer alan habere göre Terra Luna ve TerraUSD, 2022 yılında yaşanan çöküşler sonucunda yatırımcıları toplamda 40 milyar dolar zarara uğrattı. Bu iki kripto para birimini piyasaya süren Singapur merkezli Terraform Labs ve Güney Koreli Do Kwon’a yönelik suçlamalarda bulunan SEC, gündeme damgasını vurdu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SEC Başkanı Gary Gensler, şirketlere yönelik ağır ithamlarda bulundu.

SEC Başkanı Gensler, ilgili şirketlere hakkında şu açıklamada bulundu: “Terraform ve Do Kwon’un ilk olarak LUNA ve TerraUSD olmak üzere bir dizi kripto varlık menkul kıymeti için gereken adil, tam ve gerçeğe uygun açıklamayı topluma yapmadığını iddia ediyoruz.”

İki kripto şirketinin yatırımcıların güvenlerini kazanabilmek amacı ile yanıltıcı ve yanlış beyanlarda bulunarak onları dolandırdıklarını ifade eden Gensler, sözleri ile kripto para sektöründe olay yarattı.

GÜNEY KORE’DE DE SUÇLANDIĞI ORTAYA ÇIKTI!

Gensler’in hedefinde yer alan Do Kwon’un, Güney Kore’de de sermaye piyasası yasasını ihlal etmek ve dolandırıcılıkla suçlandığı öğrenildi. Hatta öyle ki 2022 yılının aralık ayında Kwon için tutuklama emri çıkartıldı ancak Kwon’un Sırbistan’da olduğu düşünüldü.