Şenol Güneş'ten Milli Takım Yorumu: "Bu Seviye Yeterli Değil"
Türk futbolunun deneyimli teknik adamlarından Şenol Güneş, TRT Spor'da dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda Paraguay'a 1-0 mağlup olarak turnuvaya veda etmesinin ardından Türk futbolunun deneyimli teknik adamlarından Şenol Güneş, TRT Spor'da dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Milli takımın performansını analiz eden Güneş, oyuncu kalitesi ile ortaya konan futbol arasında fark olduğunu belirterek çarpıcı ifadeler kullandı.
"Buraya Çok Büyük Umutlarla Gelmiştik"
Karşılaşmayı değerlendiren Şenol Güneş, turnuva öncesinde beklentilerin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Milli takımın kadro kalitesi nedeniyle daha ileri turlara çıkabileceğine inandıklarını belirten deneyimli teknik adam, alınan sonucun büyük bir hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.
Güneş, "Her şey söylenebilir. Buraya gelirken umutlarımız çok fazlaydı, hedefimiz büyüktü. Kağıt üzerinde çeyrek final görebileceğimizi düşünüyorduk. Oyun olarak zaman zaman üstün görünsek de sonuç alamadık. Futbol sonuç oyunudur. Sonuç gelmediğinde analiz yapılır ve gerekli değerlendirmeler ortaya çıkar" dedi.
"Tempoluyduk Ama Dağınıktık"
Mücadelenin özellikle son bölümünü teknik direktör gözüyle izlediğini belirten Şenol Güneş, takımın istekli olmasına rağmen organizasyon sorunları yaşadığını söyledi.
Deneyimli çalıştırıcı, "Son bölümlerde mücadele isteğini gördüm. Tempoluyduk ama dağınıktık. Değişikliklerle birlikte pozisyonlar da bulduk ancak değerlendiremedik. Rakip ilk ciddi şutunda golü buldu. Savunma yapacaklarını biliyorduk. Kapanmayı ve hızlı geçişleri iyi uyguladılar. Biz ise ilk gol pozisyonunda rakibe fazla alan bıraktık" ifadelerini kullandı.
"Bu Kalite Düşüklüğü Dünya Kupası'nda Sırıtıyor"
Şenol Güneş'in en dikkat çeken sözleri ise oyuncuların bireysel kalitesi ile sahaya yansıyan performans arasındaki farkla ilgili oldu.
Güneş, "Oyuncularımızın yetenekleri oranında sonucu getirecek hamleleri göremedik. Rakibin eksik kaldığı anlarda bile hatalar yaptık. Bu kalite düşüklüğü Dünya Kupası seviyesinde hemen sırıtıyor. Çeyrek final beklentisiyle geldiğimiz turnuvada grup aşamasında elenmek düşündürücü. Oyuncular rakibi geçmeye çalışırken önce kendi seviyelerini aşmalı. Asıl mesele bu" değerlendirmesinde bulundu.
"Biz Onlardan Eksik Değiliz"
Milli takımın potansiyeline güvendiğini vurgulayan Şenol Güneş, mevcut kadronun rakiplerinden geri olmadığını ancak bunu sahaya yansıtamadığını söyledi.
Başarılı teknik adam, "Oyuncularımızdan daha fazlasını beklemek bizim hakkımız. Bu eleştiriler alınmak için değil, gelişmek için yapılmalı. Biz rakiplerden eksik değiliz ama onlardan daha iyi bir oyun ortaya koyamadık. Farklı bir kadroyla çıkılsaydı da sonucun çok değişeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.
"Herkes Dersini Çalışacak"
Turnuvanın ardından yapılması gerekenin suçlu aramak değil, eksiklerden ders çıkarmak olduğunu belirten Şenol Güneş, geleceğe yönelik mesaj da verdi.
Deneyimli teknik adam, "Teknik heyet de dersini çalışacak, oyuncular da. Oyuncuların ne kadar üzüldüğünü biliyorum. Ancak futbolda bazen istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Önemli olan doğru analizleri yapıp daha iyisini ortaya koyabilmek. Hesap kesmek yerine yeni fikirlerle doğruyu bulmak gerekiyor" sözleriyle değerlendirmesini tamamladı.