Sergen Yalçın’ın “Kalleşler” sözü Nihat Kahveci’yi kızdırdı: Cevabı çok sert oldu
Beşiktaş’ın iki eski yıldızı Nihat Kahveci ile Sergen Yalçın arasındaki yıllara dayanan gerilim yeniden alevlendi.
Beşiktaş’ın iki eski yıldızı Nihat Kahveci ile Sergen Yalçın arasındaki yıllara dayanan gerilim yeniden alevlendi. Yalçın’ın televizyon ve dijital platformlarda yorumculuk yapan eski Beşiktaşlı futbolcular için “Kalleşler bunlar” demesinin ardından Kahveci çok sert bir paylaşım yaptı. Kahveci, “Hocalığın ile pırtsın. Yorumculuk ile tırtsın. Hiçbir şey olmaz senden Sergen” ifadelerini kullandı.
Sergen Yalçın’ın sözleri tartışmayı yeniden başlattı
Beşiktaş’ın eski futbolcuları Nihat Kahveci ile Sergen Yalçın arasında geçmiş yıllarda birçok kez kamuoyuna yansıyan gerilim yeniden gündeme geldi.
Bu kez tartışmanın fitilini Sergen Yalçın’ın televizyon ve dijital platformlarda yorumculuk yapan eski Beşiktaşlı futbolculara yönelik açıklamaları ateşledi.
Kendisini ve Beşiktaş’ı eleştiren eski futbolculara tepki gösteren Yalçın, söz konusu isimlerin gündemde kalmak ve kulüpte görev almak amacıyla eleştirilerde bulunduğunu savundu.
Yalçın’ın kullandığı sert ifadelerin ardından Nihat Kahveci de sosyal medya hesabından doğrudan karşılık verdi.
“Kalleşler bunlar” sözleri tansiyonu yükseltti
Sergen Yalçın, eski Beşiktaşlı futbolcuların yaptığı yorumlara yönelik tepkisini sert ifadelerle dile getirdi.
Yalçın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Beşiktaşlı eski futbolcular TV'ye, YouTube'a çıkıyor, dünyadan haberleri yok ama sürekli bel altı vurmaya çalışıyorlar. Ne antrenörlük ne de yorumculuk yapabiliyorlar. Gündeme gelmek ve kulüpte görev almak için herkesi eleştiriyorlar. Kalleşler bunlar.”
Yalçın’ın özellikle “Kalleşler bunlar” ifadesi dikkat çekerken açıklamanın ardından gözler daha önce kendisini birçok kez eleştiren Nihat Kahveci’ye çevrildi.
Kahveci’nin yanıtı gecikmedi.
Nihat Kahveci’den çok sert karşılık
Nihat Kahveci, Sergen Yalçın’ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından kısa ancak oldukça sert bir paylaşım yaptı.
Kahveci, Yalçın’a şu sözlerle seslendi:
“Hocalığın ile pırtsın. Yorumculuk ile tırtsın. Hiçbir şey olmaz senden Sergen.”
Kahveci’nin paylaşımıyla birlikte iki eski Beşiktaşlı futbolcu arasındaki yıllardır zaman zaman gündeme gelen fikir ayrılığı yeniden açık bir tartışmaya dönüştü.
İki isim arasındaki gerilim yıllar öncesine dayanıyor
Nihat Kahveci ile Sergen Yalçın arasındaki anlaşmazlık yeni değil.
Kahveci, Yalçın’ın Beşiktaş’taki ikinci teknik direktörlük döneminde takımın performansını, kadro planlamasını, transfer politikasını ve futbolcu tercihlerini birçok kez eleştirmişti.
Beşiktaş’ın aldığı sonuçların ardından yaptığı değerlendirmelerde teknik direktör Sergen Yalçın’ın tercihlerini sorgulayan Kahveci, eleştirilerinin dozunu zaman zaman artırmıştı.
Kahveci’nin o dönemde kullandığı ifadelerden biri de iki isim arasındaki gerilimin boyutunu ortaya koymuştu.
“Az kaldı istifa diyeceğim” demişti
Nihat Kahveci, Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı çalıştırdığı dönemde yaptığı değerlendirmelerden birinde teknik adamla ilgili düşüncesinin değişmeye başladığını söylemişti.
Kahveci o dönem, “Sergen Hoca'dan olmaza doğru gidiyorum, az kaldı istifa diyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.
Yalçın’ın Beşiktaş’taki teknik direktörlük görevinin sona ermesinin ardından da Kahveci’nin eski teknik adamın tercihleri ve performansına ilişkin eleştirileri devam etmişti.
Son açıklamalar ise geçmişte yaşanan bu gerilimi yeniden gündemin merkezine taşıdı.
Tartışmanın geçmişi 2012’ye kadar uzanıyor
İki eski futbolcu arasında kamuoyuna yansıyan tartışmaların geçmişi 2012 yılına kadar gidiyor.
Nihat Kahveci’nin Villarreal altyapısında görev yaptığı dönemde Sergen Yalçın’ın canlı yayındaki bazı yorumlarına tepki gösterdiği belirtilmişti.
Kahveci, o dönemde yaptığı paylaşımlarda Yalçın’ın kimseyi beğenmediği yönünde eleştirilerde bulunmuş, teknik direktörlük teklifi almamasının da şaşırtıcı olmadığını ima etmişti.
Böylece iki isim arasındaki fikir ayrılıkları yıllar içerisinde farklı dönemlerde yeniden kamuoyunun gündemine geldi.
Sergen Yalçın eski futbolcuların eleştirilerine tepki gösterdi
Teknik direktörlük görevinin ardından yeniden yorumculuk yapmaya başlayan Sergen Yalçın da kendisini eleştiren bazı eski Beşiktaşlı futbolculara yönelik tepkisini zaman zaman dile getirdi.
Yalçın son açıklamasında, bu kişilerin yalnızca futbol değerlendirmesi yapmadığını, gündemde kalmak ve Beşiktaş içerisinde görev alabilmek amacıyla eleştiriler yönelttiğini savundu.
Eski futbolcuların hem teknik direktörlük hem de yorumculuk performanslarını hedef alan Yalçın’ın açıklamasındaki “Kalleşler bunlar” sözleri ise tartışmanın yeniden büyümesine neden oldu.
Beşiktaş’ın iki eski yıldızı yeniden karşı karşıya
Yıllar önce aynı kulübün formasını giyen Sergen Yalçın ile Nihat Kahveci, son açıklamaların ardından bir kez daha karşı karşıya geldi.
Sergen Yalçın’ın eski Beşiktaşlı futbolculara yönelik sert sözlerine Nihat Kahveci aynı sertlikte yanıt verirken iki isim arasındaki uzun süredir devam eden gerilim yeniden açık şekilde ortaya çıktı.
Kahveci’nin “Hocalığın ile pırtsın. Yorumculuk ile tırtsın. Hiçbir şey olmaz senden Sergen” ifadeleriyle yaptığı paylaşım, Yalçın’ın “Kalleşler bunlar” çıkışına verilen doğrudan yanıt olarak tartışmanın son halkası oldu.