Seri katil Atalay Filiz'den kan donduran itiraflar
YAYINLAMA:
GÜNCELLEME:
113
İstanbul'da sorgusu tamamlanan Atalay Filiz, zırhlı araçla Kartal'daki adliyeye sevk edildi.
213
Öte yandan polis, Olga Seregina'nın kayboluşuyla ilgili Türkiye'de yapılan soruşturma kapsamında elde edilen verilerin İnterpol'le paylaşılacağını söyledi.
313
Cinayet büro amirliğinde sorgulanan şüpheli Atalay Filiz, sorgusunda Paris'te esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan sevgilisiyle ilgili "Ona ne oldu, gerçekten bilmiyorum" dediği belirtildi.
413
Atalay Filiz'in ifadesinde "Paris'te ortadan kaybolan sevgilim Olga'ya ne olduğunu bilmiyorum. Ancak arkadaşlarım sürekli beni suçluyorlardı. Onu benim ortadan kaldırdığımı söylüyorlardı. Bu nedenle onlara kızıp onları öldürmeye karar verdim ve yaptım" dediği belirtildi.
513
Atalay Filiz'in Ankara'da 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı kendisini cinayetle suçladıkları için öldürdüğünü söylediği öğrenildi.
613
Asayiş Şube Müdürlüğünde yapılan sorgusunda Atalay Filiz'in Ankara'da işlediği cinayetleri itiraf ettiği belirtildi.
713
Polisteki ifadesinde tarih öğretmeni Fatma Kayıkci'yi kimliğini deşifre ettiğini tahmin ettiği için öldürdüğünü söyleyen Atalay Filiz "Başlarda bir sorun yoktu. Kimse benim kimliğimden şüphelenmemişti. Ancak cinayetten bir kaç gün önce Fatma Kayıkci bana arkadan 'Atalay' diye seslendi. Bunu duyunca şok oldum. Ancak o an bozuntuya vermedim. Durumu geçiştirdim. Daha sonra oturduğumuz boş daireye bazen eşya koymak için girdiğinde eşyalarımı karıştırarak kimliğimi öğrenmiş olma ihtimali aklıma geldi. Beni yakalatmaması için onu ortadan kaldırmaya karar verdim" dediği öğrenildi.
813
Ankara'da 2, İstanbul'da ise 1 cinayet suçundan aranan, dün İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'in Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. Atalay Filiz'in poliste verdiği ifadesinde işlediği cinayetleri itiraf ettiği öğrenildi.
913
Atalay Filiz, sevgilisinin Paris'te ortadan kaybolmasıyla bir ilgisinin bulunmadığını ifadesinde belirtti.
1013
Şüpheli Atalay Filiz, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve onun kız arkadaşını, sevgilisi Olga'nın kaybolmasıyla ilgili kendisini sorumlu tuttukları için öldürdüğünü söyledi.
1113
Öte yandan polisteki ifadesinde Ankara'da işlediği cinayetleri de itiraf ettiği belirtildi.
1213
Şüpheli Fatma Kayıkci'nin cinayetten bir gün önce kendisine "Atalay" diye seslendiğini cinayeti bu nedenle işlediğini anlattı.
1313
İzmir'de yakalanan Atalay Filiz'in emniyetteki ifadesinde Fatma Kayıkci'yi kimliğini tespit ettiğini düşündüğü için öldürdüğünü söyledi.