Sierra Leone FETÖ okullarını TMV'ye devredecek

Sierra Leone FETÖ okullarını TMV'ye devredecek

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait ülkedeki okulları Türkiye Maarif Vakfına (TMV) teslim etme kararı aldı.

TMV Başkan Vekili Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Akra Büyükelçisi Nesrin Beyazıt ve TMV Afrika Masası Uzmanı İbrahim Baran ile Gana ve Sierra Leone'de temaslarda bulunduklarını söyledi.

4 FETÖ OKULUNU DEVRETME KARARI

Heyetin Sierra Leone'de Cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma ve Dışişleri Bakanı Samura Kamara ile bir araya geldiğini belirten Yavuz, Sierra Leone Dışişleri Bakanlığından, ülkedeki 4 FETÖ okulunun TMV'ye devrini öngören notayı teslim aldıklarını bildirdi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Koroma'nın, "Türkiye devleti ve milletine karşı terör suçu işleyen hiçbir unsuru ülkemizde asla barındırmayız. Bu yapıların tüm izinlerini de iptal ettik. Dileğimiz TMV'nin anaokulundan üniversiteye kadar ülkemizde yapılanması." dediğini aktaran Yavuz, eylül ayından itibaren okulların eğitime başlayacağını ifade etti.

ADLİ BELGELER SUNULDU

Sierra Leone'den önce Gana'yı ziyaret ettiklerini kaydeden Yavuz, heyetin, burada da üst düzey yöneticilere ve bakanlara örgüt hakkındaki adli belgeleri sunduğunu dile getirdi.

TMV 17. ANLAŞMASINI İMZALAMIŞ OLDU

Sierra Leone ile TMV'nin Afrika'da anlaşma imzaladığı ülke sayısı 17'ye çıkmış oldu.

Kıtada şimdiye kadar, Kongo Cumhuriyeti, Somali, Gine, Nijer ve Sudan'da FETÖ'ye ait okul ve öğrenci yurtlarını devralan vakıf, Burundi, Senegal, Moritanya, Çad, Gabon, Burkina Faso, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Madagaskar'daki okulların devir teslim işlemlerine ilişkin anlaşma imzaladı.

Ayrıca Cibuti ve Sao Tome'de de Maarif Okullarının açılması için anlaşmalar imzalandı.