Siyonist İsrail: Tarihsel gerçeğe aykırı

Siyonist İsrail: Tarihsel gerçeğe aykırı

Paris Yahudilerinin soykırıma uğramasında Fransa'nın sorumluluğu olmadığını söyleyen Fransa'daki aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Le Pen'e İsrail'den tepki geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, "Le Pen'in sözleri, "tarihsel gerçeğe aykırı" açıklamasında bulun

İsrail, "Paris Yahudilerinin soykırıma uğramasında Fransa'nın sorumluluğu olmadığı" yönündeki söylemi nedeniyle Fransa'daki aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen'e tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Le Pen'in sözleri, "tarihsel gerçeğe aykırı" olarak nitelendirilerek kınandı.

Açıklamada, eski Fransa cumhurbaşkanlarının da Paris Yahudilerinin soykırıma uğramasında Fransa'nın rolünü kabul ettikleri belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve eski cumhurbaşkanlarından Jacques Chirac, Fransız polisinin 1942 yılında Nazi yetkililerinin talebiyle Paris'teki yaklaşık 13 bin Yahudi'yi toplayarak Nazi kamplarına göndermesinden dolayı özür dilemişti.

Ulusal Cephe Partisi'nin eski lideri ve Marine Le Pen'in babası Jean-Marie Le Pen de Yahudi soykırımını "tarihin bir ayrıntısı" olarak nitelemiş ve bu sözü kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.