SON DAKİKA! Deprem bölgeleri için elektrik, su ve doğal gaz kararı! EPDK duyurdu ÜCRET ALINMAYACAK

SON DAKİKA! Deprem bölgeleri için elektrik, su ve doğal gaz kararı! EPDK duyurdu ÜCRET ALINMAYACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bir son dakika açıklaması yaparak deprem bölgelerindeki aboneler için yeni kararı açıkladı. EPDK'dan yapılan açıklamada elektrik, su ve doğal gaz abonelerinden o ücretin alınmayacağı açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri tüm ülkede hala sürerken 11 ili etkileyen depremde binlerce depremzede için iyileştirme kararları başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bir son dakika açıklaması yaparak depremzedeler için yeni kararı açıkladı.

elektrik-su-dogalgaz-bcb52c0d519dcb30c4ba.jpg

SON DAKİKA! Deprem bölgeleri için elektrik ve doğalgaz kararı! EPDK duyurdu ÜCRET ALINMAYACAK- 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 9 saat arayla gerçekleşen depremler Türkiye'yi adeta sarstı. 3 ay süre ile OHAL kararı çıkarıldı ve Milli yas ilan edildi. 11 ili etkisi altına alan depremde EPDK'dan depremzedeler için önemli bir karar açıklandı.

ELEKTRİK, DOĞAL GAZ, SU, TELEFON VB. İHTİYAÇLAR İÇİN

EPDK yapılan açıklamada elektrik, su, doğal gaz, telefon, gibi ihtiyaçlar için deprem bölgesine ait illere ait bir iyileştirme kararı aldı. EPDK'nın vermiş olduğu karar ile depremden etkilenen depremzedeler elektrik ve doğal gaz için yeni Abonelik yaptırırken olağanüstü hal süresi boyunca güvence bedeli ödemeyecekler.