SPK’dan yeni kararlar geldi! Birçok şirketin borçlanma aracı başvuruları kabul edildi!

SPK’dan yeni kararlar geldi! Birçok şirketin borçlanma aracı başvuruları kabul edildi!

Kahramanmaraş depremi nedeni ile birçok kurum ve kuruluştan yeni kararların açıklanması gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda SPK tarafından, depremden etkilenen şirketler için de alınan yeni kararlar açıklandı.

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 6 Şubat günü meydana gelen depremler, birçok şirketin de etkilenmesine neden oldu. Devlete bağlı birçok kurum ve kuruluş, depremden etkilenen vatandaşlar ve şirketler için yeni kararlar almaya devam ediyor. Alınan yeni kararlar ile depremin ekonomik olumsuz etkilerinin biraz daha hafifletilmesi hedefleniyor.

Alınan yeni kararlar kapsamında SPK’da bazı açıklamalarda bulundu. SPK tarafından yapılan açıklamalarda, depremden etkilenen şirketler için alınan yeni kararlar duyuruldu. Bu kararlar doğrultusunda birçok firma için yeni düzenlemeler getirildi. SPK bu düzenlemeleri, depremden etkilenen bölgelerdeki şirketler için açıkladı.

BORÇLANMA BAŞVURUSU ONAYLANDI

spk-de-ust-duzey-temizlik-1082326-5.jpg

SPK tarafından yapılan açıklamada; Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 1 milyar 250 milyon lira, Volkswagen Doğuş Finansman AŞ'nin 600 milyon lira, Tam Finans Faktoring AŞ'nin 306 milyon 500 bin lira, Oyak Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 3 milyar 800 milyon lira borçlanma aracı başvurusunun onayladığı bildirildi. Düzenlemeler kapsamında; 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda Yorum YMM ve Bağımsız Denetim AŞ ve 3 kişiye, Kervansaray Yatırım Holding AŞ (KERVN) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 1 kişiye idari para cezası uygulanmasına karar verildiği de açıklandı.

FİNANSAL RAPOR BİLDİRİMİ SÜRESİ UZATILDI

Kurul tarafından alınan kararlarda; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa’da bulunan ve sermaye piyasası mevzuatına tabi işletmelerin, henüz bildirimi yapılmamış finansal raporları bildiriminin 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin nihai bilanço açıklama tarihine kadar yapabilmesine de karar verildi. Merkezi deprem bölgesinde bulunan, bir da ya da teşkilatlanmış diğer pazar yerlerinde işlem görmeyen sermaye piyasası mevzuatına tabi işletmelerin 2022 yılına ait bilançolarını açıklama tarihleri ise, bir ay süreyle ertelendi.