Sporcuların doğal yakıtı o çay ile enerji tavan yapıyor! Doğal doping etkisi veren "Mate çayı" nasıl içilir? Lezzeti..

Sporcuların doğal yakıtı o çay ile enerji tavan yapıyor! Doğal doping etkisi veren "Mate çayı" nasıl içilir? Lezzeti..

Son dönemlerde popülerliği artan Mate çayının Güney Amerikalı futbolcuların vazgeçilmezi olduğu fark edildi. Maça çıkmadan önce ellerinde görülen bu çayın ne olduğu merak edilmişti. Mate çayı nasıl hazırlanır? Faydaları nelerdir?

Kokusu, görüntüsü ve ferahlığı ile yaz-kış rahatlıkla tüketilebilen Mate çayı diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Fakat Mate çayı son günlerde spor müsabakalarında futbolcuların elinde daha çok görülmeye başlandı. İçindeki kafein oranı nedeniyle enerjiyi arttıran bir özelliği bulunan Mate çayının tadı, hazırlanışı ve faydaları da merak edildi.

90 dakikalık spor müsabakalarının öncesinde sporcuların tükettikleri o içecek evde yapılabiliyor. Diyet listelerinde bir numara da yer alan yağ yakıcı etkisi ile kilo kontrolünü hedeflenen orana ulaştıran Mate çayı her an rahatlıkla tüketebilir.

MATE ÇAYI EVDE NASIL HAZIRLANIR?

sporcularin-dogal-yakiti-o-cay-ile-enerji-tavan-yapiyor-dogal-doping-etkisi-veren-mate-cayi-nasil-icilir-lezzeti.jpg

Mate çayını evde yapmak isteyenler kurutularak satışa konmuş halde alabilir. Tüketimi için sadece demlemek yeterlidir. Mate çayı hazırlanışı:

  • Bir tutam kuru Mate üzerine bir fincan su eklenir.
  • Suyun kaynamış olmasına dikkat edilmelidir.
  • 3 ile 5 dakika arasında bekledikten sonra içerisindeki çaylar çözünmeye başlayacaktır.
  • Çay demlendikten hemen sonra üzerine toksin atımını hızlandırması için limon ya da çubuk tarçın eklenebilir.

MATE ÇAYI NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Uzmanların önerdiği diyet listelerinde yer alan ek bir enerji sunan doğal içecek Mate çayı günde en fazla 3 bardak içilmelidir. Yan etkileri ile karşılaşmamak için sınırı aşmamaya dikkat edilmesi gerekiyor. Gün içinde tüketimi aç ya da tok karnına sağlanabiliyor.

MATE ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Mate çayının vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Daha çok aç karna içildiğinde etkisi hissediliyor. Psikolojik olarak oluşan depresyonu engelleyen bu çay zayıflamak isteyenler için ilk sırada yer alıyor.

Gün içi stresi azaltan, sindirim problemlerine iyi gelen ve metabolizmayı hızlandıran bir etkiye sahiptir. Vücudun kaybettiği enerjiyi yeniden kazanmasını sağlarken enfeksiyon riskine karşı engelleyici etki oluşturur. Ödem atmaya yardımcıdır. Zihin açıcı ve kalp sağlığını destekleyici rol oynar.