Staking hizmetinin yasaklanması düşüncesi, kripto paraları yerle bir etti! Bitcoin ne zaman yükselecek?

Staking hizmetinin yasaklanması düşüncesi, kripto paraları yerle bir etti! Bitcoin ne zaman yükselecek?

Amerika’dan gelecek olan enflasyon verileri öncesi sessizliğe bürünen kripto para piyasası, staking hizmetinin durdurulma ihtimali sebebi ile hareketlendi. İşte kripto para piyasasında son durum…

Pandemi ile birlikte düşüşe geçen sonrasında ise döviz kurlarında ve altın fiyatlarında ortaya çıkan dalgalı hareketlerden de etkilenen kripto para piyasası, son günlerde hareketlenmeye başladı. Olumsuz yönde hareketlenen kripto varlıklar yatırımcılar ve potansiyel yatırımcılar tarafından yakından takip edilmeye devam edilirken Amerika’dan gelecek olan enflasyon açıklaması, gerilimi artırdı.

Yeni haftaya sakin başlayan ancak bir süredir hem altcoinlerde hem de lider Bitcoin’de düşüşlerin kayda geçtiği kripto para piyasası, yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Bir süredir kripto paraların değer kaybediyor olması sebebi ile kafaları karışan ve bu durumun ne zaman tersine döneceğini merak eden yatırımcılar, uzman öngörülerini araştırmaya başladı. Peki, Bitcoin ve altcoinler niçin düşüyor? Kripto paralar ne zaman yukarı yönde hareketlenecek?

KRİPTO PARALARDA TARİHİ DEĞER KAYIPLARI YAŞANDI!

staking-hizmetinin-yasaklanmasi-dusuncesi-kripto-paralari-yerle-bir-etti-bitcoin-ne-zaman-yukselecek-2-001.jpg

Son dönemlerde aşağı yönlü hareketler sergileyen kripto paralar, son 24 saat içerisinde bir hayli değer kaybı yaşadı. Edinilen bilgilere göre Bitcoin son 24 saatte yüzde 4 oranında değer kaybetti. Yüksek oranlı değer kayıpları, altcoinlerde de kayda geçti. Bu durum, birikimlerini kripto para piyasasında değerlendiren yatırımcıları bir hayli tedirgin etmeye başladı.

KRİPTO PARALAR NİÇİN DEĞER KAYBEDİYOR?

ABD enflasyon verilerinin açıklanması beklenirken kripto paraların son dönemlerde yaşadıkları düşüşlerin sebepleri de merak edildi. Uzmanlar, Amerika’nın staking hizmetini yasaklama düşüncesi içerisinde olmasının, kripto paralara direkt olarak etki ettiğini ve düşüşe sebep olan temel sebeplerden birisinin bu olduğunu ileri sürdü.

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Ethereum’un staking hizmeti üzerinde alınan karar ile birlikte ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu ile beraber IRS piyasaları içinde endişe veren durumlar ile karşılaşıldı. SEC ile yapılan anlaşma neticesinde staking hizmetlerinin sonuna gelinmesi, 30 milyon dolarlık cezanın ödenmesine neden oldu. IRS, Kraken ve iştiraklerine karşılık olarak vergi yükümlülükleri ve kullanıcı bilgiler çağrısı ile birlikte mahkeme aracılığı ile izin talepleri oluşturuldu. Ayrıca Paxos’un New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından soruşturulmaya başlanması, kripto paralarda düşüşün daha da farklı bir hale gelmesine sebep oldu.