Tanju Çolak'tan Montella'ya Sert Çıkış! Kadro Tercihleri İçin Olay Sözler

Tanju Çolak'tan Montella'ya Sert Çıkış! Kadro Tercihleri İçin Olay Sözler

2026 Dünya Kupası öncesi konuşan eski milli golcü Tanju Çolak, A Milli Takım'ın kadro tercihleri ve oyun sistemiyle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Çolak'ın Montella hakkındaki sözleri futbol gündemine oturdu.

Türk futbolunun unutulmaz golcülerinden Tanju Çolak, 2026 FIFA Dünya Kupası öncesinde A Milli Takım hakkında yaptığı değerlendirmelerle dikkat çekti. Milli takımın turnuvadaki şansını değerlendiren Çolak, teknik direktör Vincenzo Montella hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı.

"İlk turu geçeriz ama sonrasında ne yaparız"

Türkiye'nin uzun yıllar sonra yeniden Dünya Kupası heyecanı yaşayacağını hatırlatan Tanju Çolak, milli takımın ilk aşamayı geçebileceğini ancak sonrasında işlerin kolay olmayacağını söyledi.

Çolak, "İlk turu geçeriz ama sonrasında ne yapar, nasıl yaparız… İlk turda da zorlanacağız. Kolay gibi görünüyor ama sakatlarımız var. Sistemimizde problemler var." sözleriyle takımın mevcut durumuna ilişkin endişelerini dile getirdi.

"Santrforsuz bir takım oynayamaz"

Milli takımın oyun planı üzerine de değerlendirmelerde bulunan Çolak, hücum hattındaki eksikliklere dikkat çekti. Özellikle klasik santrfor eksikliğinin önemli bir sorun olduğunu savunan eski golcü, modern futbolda ceza sahası içinde etkili bir bitiricinin önemini vurguladı.

Çolak, "Olur ama bizim takımımızda santrafor eksiğimiz var. Montella santrforsuz oynatmayı planlıyor ama o devir geçti artık. Santrforsuz bir takım oynayamaz. Senin gol atabilmen için ceza sahası içinde olman lazım. Sen ceza sahası içinde kimseyi tutmazsan sana gol atmak için stoper de gelir, hepsi gelir." ifadelerini kullandı.

"Oynattığı oyunculardaki adaletsizlik var"

Deneyimli futbol adamının en dikkat çeken açıklaması ise kadro tercihleriyle ilgili oldu. Milli takım içerisindeki dengelerin önemine vurgu yapan Çolak, oyuncu seçimlerinin takım ruhunu doğrudan etkileyebileceğini belirtti.

Montella'nın tercihlerini eleştiren Çolak, "İlk turu geçeriz ama sonrasında ne yaparız, nasıl yaparız… İlk turda da zorlanacağız. Kolay gibi görünüyor ama sakatlarımız var. Sistemimizde problemler var. Oynattığı oyunculardaki adaletsizlik var. Bunların hepsi futbola yansırsa futbol takımı moral ve motivasyonsuz çıktığı her maçı kaybeder." dedi.

"Bizde iki tane yıldız var"

Dünya Kupası'nın favorileri hakkında da görüşlerini paylaşan Tanju Çolak, Türkiye'nin önemli yeteneklere sahip olduğunu ancak yıldız oyuncu sayısının sınırlı olduğunu ifade etti.

Çolak, "Onların kadrosu fevkalade. Onların yıldızları çok fazla. Bizde iki tane yıldız var: Biri Arda, biri Kenan. Diğerleri yıldız değil, oyunda savaşçı. Tabii savaşçı da olacak. Stratejik bir oyun futbol. Kim daha iyi kendini organize ediyor, kim daha iyi kendini mutlu, hazır hissediyorsa kazanan mutlaka o olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Takım içi uyuma dikkat çekti

Başarı için yalnızca futbol kalitesinin yeterli olmadığını belirten Çolak, takım içindeki ilişkilerin de kritik rol oynadığını söyledi.

Eski milli futbolcu, "Sahaya çıkmadan önceki fiziki durum, moral motivasyon, ikili ilişkiler, düşünceler, futbolcuların birbirini sevmesi, saygı duyması bunlar çok önemli, çok değerli. Bunları çok iyi yapan şampiyon olur diye düşünüyorum." sözleriyle açıklamalarını tamamladı.