Tansiyon yükseliyor! Kuzey Kore’ye...

Tansiyon yükseliyor! Kuzey Kore’ye...

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyoruz, yeni yaptırımlar uygulamaya gerek olup olmadığını Kuzey Kore'nin davranışları belirleyecek.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABDDışişleri Bakanlığı çalışanlarına yönelik yaptığı konuşmada, ülkenin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine devam etmesi durumunda yeni yaptırımların gündeme gelebileceğini belirten Tillerson, "Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyoruz, yeni yaptırımlar uygulamaya gerek olup olmadığını Kuzey Kore'nin davranışları belirleyecek." ifadesini kullandı.

Tillerson, "Kuzey Kore rejiminin bunu göz önünde bulunduracağını ve gelecek hakkında farklı bir plan yapacaklarını ümit ediyoruz." diye konuştu.

Kuzey Kore'nin "farklı bir plan" ortaya koyması durumunda güvenlik ve ekonomik olarak ilerleme kaydedebileceğini anlatan Tillerson, bunun da ancak Kuzey Kore'nin nükleer çalışmalarına son vererek, gerçekleşebileceğini kaydetti.