Tarım ve Orman Bakanlığı 6 bin personel alımı ne zaman yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı 6 bin personel alımı ne zaman yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir süre önce duyurulan kamu personel alımının ne zaman yapılacağı ve başvuruların nereden yapılacağı gibi konular oldukça merak edildi.

2023 yılına girilmesi ile birlikte kamu kurumlarına yapılacak olan personel alımları da gündeme geldi. Pek çok Bakanlıkta alımların başlamasının ardından vatandaşlar tarafından da bu alımların ne zaman ve nasıl yapılacağı gibi konular da merak edilmeye başlandı. Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından personel alımı yapacağını duyuran bir diğer kurum da Tarım ve Orman Bakanlığı oldu.

Toplamda 6 bin personel alımı yapacağını açıklayan Bakanlık, bu alımlar hakkında bilgiler de verdi. Kişiler tarafından yakından takip altına alınan bakanlık ile birlikte gelen bir diğer bilginin de Bakanlığın personel alımlarını İŞKUR üzerinden gerçekleştireceği oldu.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 6 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

Bir süre önce Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yapılan açıklamalarda güncel konular ile birlikte 2022'de yapılan icraatlar ve 2023 hedeflerinden bahsedilmişti. Bahsedilen bu hedefin arasında 6 bine yakın personel alımının gerçekleştirileceği konusu da bulunmaktaydı. Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar tarafından alımların ne zaman ve nasıl gerçekleşeceği konusunda merak edilenler de artmaya başladı.

Konuya ilişkin Bakan Kirişçi tarafından gerçekleştirilen açıklama şu şekildeydi; "Daha önce Bakanlığımızın taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere farklı branş ve pozisyonlarda bin 200 sözleşmeli personel alımı yapacağımızı, Orman Genel Müdürlüğümüzün merkez ve taşra teşkilatı için bin 613 personel alacağımızı paylaşmıştık. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüze personel alacağımızı duyurmak isterim. DSİ bünyesinde görevlendirilmek üzere çeşitli branşlarda bin 273 sözleşmeli personel alacağız. Böylece, önümüzdeki günlerde, Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde toplam 6 bine yakın yeni personel istihdam edeceğiz."

BAŞVURULAR BAŞLADI MI?

Gelen bu açıklamanın ardından personel alımlarının nereden yapılacağı gibi konular merak edilirken bahsedilen kadrolar üzerinden tüm personel alımlarının başlamadığı öğrenildi. DSİ personel alımları için geçtiğimiz günlerde ilk ilanın yayımlandığı bilgisi ise Resmi Gazete üzerinden paylaşıldı. DSİ personel alımı için detaylara Avaz Türk üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bunun yanı sıra da diğer yapılacak olan alımlar için sitemizi takip edebilir, İŞKUR üzerinden de paylaşılacak olan bu ilanlara resmi internet sitesinden de bakabilirsiniz.