Taze Sokak Simidini Evinizde Yapın! Bu Tarif İle 20 Dakikada Çıtır Çıtır Simitler Hazırlayın!

Taze Sokak Simidini Evinizde Yapın! Bu Tarif İle 20 Dakikada Çıtır Çıtır Simitler Hazırlayın!

Ülkemizde en çok sevilen sokak lezzetleri arasında simit yer almaktadır. İnsanlar tok olsa dahi, tazecik simidin kokusuna karşı koyamaz. Sokakta satılan lezzetli simidi, bu tarif ile evde yapmak oldukça kolay.

Özellikle Türk kültüründe simit, çayın ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilir. Akşam üstü çaylarının yanında tazecik sokak simidi tüketmek alışkanlık haline gelmiştir. Simit, günün her saati tüketilebilen oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır.

İnsanlar sabah işe giderken sokakta simidin kokusunu alarak, kahvaltısını simitle yapabildiği gibi gün içerisindeki öğünlerinde de çayın yanında simit tüketimini sıklıkla tercih etmektedir. Sokaklarda satılan simitlerin tadının ve lezzetinin farklı olduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bu tarif ile sokakta satılan lezzetli simidi evlerde de yapmak artık mümkün. Oldukça kısa bir süre içerisinde hazırlanabilen simitler, akşam üstü çayın yanına hazır edilebilir.

GEVREK SİMİT İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

ev-yapimi-sokak-simidi-asama-11.jpg

Sokak lezzetlerini evlerine taşımak isteyenler için gevrek simit yapımında ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekilde listelenmektedir;

  • 1,5 su bardağı ılık su,
  • 1,5 çay kaşığı instant maya,
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • 4 - 4,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı sıcak su,
  • 1 çay bardağı pekmez,
  • 1 kase kavrulmuş susam

LEZZETLİ SİMİT İÇİN PRATİK TARİF

Evde lezzetli simitler yapabilmek için ilk olarak derin bir kap içerisine ılık suyu, maya ve şeker eklenerek karıştırılır ve 5 dakika boyunca bekletilir. Elde edilen karışımın üzerine un ve tuz eklenerek el ya da mikser yardımı ile yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurma işlemi devam ettirilir. Karışımın üzeri streç film ya da nemli bir bezle örtülerek oda sıcaklığında bir saat kadar mayalanması için bekletilir. Bir saatin sonunda karışım bezeler şeklinde ayrılır ve her bir beze rulo şeklinde açılır. Açılan rulolar birbirine örgü şeklinde sarılır, ardından uçları birleştirilir. Su ile pekmez karıştırılarak ideal kıvam elde edilir. Hazırlanan simitler öncelikle pekmezli suya batırılır ardından ise, kavrulmuş susama bulanır. Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yerleştirilen simitler, önceden 240 derecede ısıtılmış fırına verilir ve 25 dakikada pişirilerek hazır hale getirilir.