TBMM Grup Toplantısı'nda ücretli öğretmenler atama taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu

TBMM Grup Toplantısı'nda ücretli öğretmenler atama taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu

Türkiye'de bugün AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na Ankara'da toplanan bir grup ücretli öğretmen katıldı.

TBMM Grup Toplantısı'nda ücretli öğretmenler atama taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu - Türkiye'de bugün AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na Ankara'da toplanan bir grup ücretli öğretmen katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaparken bu sırada ücretli olarak görev yapan öğretmenler ile ilgili atama taleplerini duyurmak isteyen kişiler "“Reis ücretliye 10 bin kadro” diyerek slogan attılar.

Ülke genelinde gündeme gelen ücretli öğretmen konusu ile ilgili elde edilen son bilgiler doğrultusunda ücretli öğretmenlere ayrı statü verileceği konuşulurken bu süreçte de bu duruma dair de herhangi bir açıklama gelmedi.

KPSS 2022 sınavına bu yıl katılan öğretmenler atama duyurusu beklediği süre de ücretli öğretmenlerin de taleplerini iletirlerken yapmış oldukları açıklamada ise, "Bizim bir statümüz yok. Toplum önünde kendimizi rencide olmuş hissediyoruz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Yıllarca çalıştık emekli olacak SGK primi ve güvencemiz bile yok. Yıllardır emek veren çalışan arkadaşlarımız ne yapacaklar?" Şeklinde söylemleriyle şikayet ve isteklerini belirttiler. Ücretli olarak görev yapan öğretmenlerin ekledikleri son söz ise "Çözerse Başkan Erdoğan çözer" ifadelerini kullandılar.

Gelen bu açıklama sonrasında ise AK Parti tabanının da seçim öncesi konu ile ilgili çalışmalar yaparak sonuçlandırılması bekleniyor.