TBMM'den karar çıktı! İlk evini alacak vatandaşlara devletten 150 bin lira verilecek

TBMM'den karar çıktı! İlk evini alacak vatandaşlara devletten 150 bin lira verilecek

Türkiye'de evini ilk alacak vatandaşlara devlet tarafından destek açıklamaları peş peşe geldi.

TBMM'den karar çıktı! İlk evini alacak vatandaşlara devletten 150 bin lira verilecek - Türkiye'de evini ilk alacak vatandaşlara devlet tarafından destek açıklamaları peş peşe geldi. Önceki gün TBMM tarafından konut finansman kanun teklifi görüşmeleri yapılırken bu süreçte yapılan görüşmelerden sonra da kanunun komisyondan geçtiği belirtildi. Bu süreçte genel kurula da sevk edilen kanun tekliflerine bakıldığında ilk evini alacak vatandaşlara 150 bin lira destek ödemesi yapılacak.

YENİ EVİM KONUT FİNANSMANI

Türkiye'de yeni evim konut finansman paketlerine bakıldığında vatandaşlara 0.69 faizli kredi verildikten hemen sonra vatandaşların ucuz faizli kredi ev sahibi olabilecek.

DEVLET 150 BİN LİRADAN FAZLA DESTEK VERİLECEK

Türkiye'de konut kredileri kapsamında ev alacak kişilere ilk 3 yıl taksit indirimli olacak ve ödenecek taksitlerin de yarısından fazlasını tutar, devlet tarafından ödenecek. Söz konusu kredilere de başvuru yapacak olan vatandaşların aşağıda ki şartları karşılaması gerekmektedir:

  • Finansman desteğinden yararlanacak kişilerin konutunun olmaması (Kırsaldaki evler, devremülker bu kriter kapsamında değerlendirilmez. Hanede (eş ve 18 yaş altı çocuklar dahil) en az 1 tane %50 ve üzeri hisseli konut tapusu varsa ya da hisse oranına bakılmaksızın hanede birden fazla hisseli konut tapusu varsa programdan yararlanılamayacaktır)
  • Son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması
  • 1. ve 2. bölge için son 1 yılda o ilde ikamet etmesi
  • Hanehalkı toplam geliri dikkate alan bir program
  • 18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecektir.
  • İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda 1 yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli olmayacaktır.
  • Eşlerden birinin üzerinde konut varsa yararlanamayacak. Hanede 18 yaşını geçmiş, SGK kaydı bulunan genç ise hanede ev varsa bile başvuruda bulunabilecektir.