TCDD duyurdu! Deprem bölgesindeki vatandaşların tahliyesi ücretsiz yapılacak!

TCDD duyurdu! Deprem bölgesindeki vatandaşların tahliyesi ücretsiz yapılacak!

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremzedelerin deprem bölgesinden tahliyelerinin ücretsiz bir şekilde yapılacağı ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından bugün depremzede vatandaşların tahliyesi ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Yapılan bu açıklamalara göre Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından deprem bölgesinde bulunan ve tahliyelerinin yapılması gereken depremzede vatandaşların tahliyelerinin ücretsiz bir şekilde gerçekleştirileceği öğrenildi.

Daha önce de pek çok hava yolu şirketi tarafından da yapılan açıklamalarda deprem bölgelerinden gidişlerde herhangi bir bedelin alınmayacağı konusunda ifadeler bulunurken, bunun yanı sıra da son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından da konu hakkında açıklama geldi.

ÜCRETSİZ OLACAK!

100 yılın felaketi olarak adlandırılan bu depremin ardından deprem bölgesinde yaşayan pek çok vatandaş da oldukça zor dönemlerden geçiyor. Bu nedenle de daha sağlıklı bir ortama geçilebilmesi için uzmanlar tarafından pek çok açıklama da gelmeye başladı. Hala enkaz altında olan vatandaşların olduğunun bilinmesinin yanı sıra yapılan son açıklama ile birlikte de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından bölgeden çıkmak isteyen vatandaşların ulaşımlarının ücretsiz bir şekilde gerçekleşeceği ifade edildi. Konuya ilişkin açıklama, "Depremzede vatandaşlarımızın depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinden tahliyeleri ile aktarmalı olarak diğer bölgelere sevklerinde, sefere konulan ilave trenler ve tarifeli trenlerimizin hiçbirinde herhangi bir kısıtlama olmaksızın ücretsiz olarak seyahatleri sağlanmaktadır" ifadeleri ile vatandaşlara duyuruldu.