Temassız özellikle ödeme yapılamıyor! Kredi kartları şifre istiyor!

Temassız özellikle ödeme yapılamıyor! Kredi kartları şifre istiyor!

Kredi kartı kullanıcıları son iki gündür, temassız ilk ödeme işlemlerinde şifre istenmesi ile karşılaşıyor. BDDK tarafından geçtiğimiz gün açıklanan karar ile temassız özelliği bulunan kredi kartları için şifre devreye sokulmuştu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından yeni tedbirler alan kurumlar arasında yer aldı. Geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, özellikle kredi kartlarındaki temassız ödemeler ile ilgili önlemler alındığını açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, temassız özelliğe sahip olan kredi kartlarının, kart sahibinin bilgisi dahilinde kullanılabileceğini göz önüne alarak, kredi kartının ilk kullanımları için şifre özelliğinin aktif edilmesi konusunda karar alındığını açıkladı. Özellikle depremden etkilenen bölgelerde meydana gelen yağma olaylarının önüne geçilmesi için bu kararın alındığı düşünülüyor.

İLK KULLANIMDA ŞİFRE GİRİLECEK

140220231504325902215-3.jpg

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalara gerekli bilgilerin verildiğini ve temassız özelliğe sahip olan kredi kartlarının yeni düzenleme sonrasında ilk kez kullanılması durumda sistemlerin şifre istemesinin devreye sokulduğunu belirtti. Bu açıklamalardan haberi olmayan bazı vatandaşlarımız ise, alışverişleri sırasında kredi kartlarının temassız özelliğinin çalışmaması ve şifre istenmesi durumunda ne olduğunu anlayamadı. Bu olayların yaşanmasının ardından birçok kişi, kredi kartlarının temassız özelliğinin kapatılıp kapatılmadığını araştırmaya başladı.

BİRÇOK KİŞİ ŞİFRESİNİ HATIRLAMIYOR

Kredi kartlarındaki temassız ödeme özelliği, özellikle pandemi döneminde büyük ilgi gördü. İnsanların herhangi bir yüzey ile temas etmeden ödeme yapabilmesi büyük bir kolaylık oldu. Ancak, insanlar temassız ödeme işlemlerinin pratikliğine alıştıkça, temassız ödeme özelliği olmayan pos cihazlarında şifrelerini hatırlamakta güçlük çekmeye başladı. Birçok kişi artık kredi kartı şifresini hatırlamıyor. Bu nedenle de yanlış girilen şifreler, kredi kartlarının bloke olmasına neden oluyor.