Terör Örgütünün en üst düzey ismi öldürüldü

Terör Örgütünün en üst düzey ismi öldürüldü

Terör örgütü DHKP-C'nin en üst düzey ismi Sıla Abalay istanbul'da ölü olarak ele geçirildi

Habertürk TV'nin haberine göre, DHKP-C'nin en üst düzey ismi Sıla Abalay ölü olarak ele geçirildi. Sıla Abalay, DHKP-C'nin pekçok terör eyleminin başındaki isimdi. Abalay, polisle girdiği çatışmada öldürüldü. Operasyonu, istihbarat ve terörle mücadele ekipleri düzenledi.

Abalay, kriptolu mesajlarla eylem talimatı veriyordu.

Bir çok eyleme karışan teröristin, FETÖ soruşturmalarına bakan savcı Evliya Çalışkan'ın makam aracına saldırı düzenleyenler arasında olduğu öne sürüldü.

YASADIŞI MLKP ÜYESİ 11 KİŞİ TUTUKLANDI

İstanbul'da yasadışı Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 11'i tutuklandı.

İHA'nın haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günün'de provokatif eylem hazırlığında oldukları gerekçesiyle biri Antalya'da olmak üzere kentte bazı adreslere baskınlar yapılarak 2'si kadın 16 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen S.O., B.A.,. B.K., Y.E., F.Ç., S.A., M.T., M.T., Ö.S., O.T. ve D.H. adlı zanlılar, geceyarısına kadar süren savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.