Tesla araç kamerasında gizli kayıt skandalı! Mahrem görüntüler whatsapp sohbet gruplarında paylaşıldı!

Tesla araç kamerasında gizli kayıt skandalı! Mahrem görüntüler whatsapp sohbet gruplarında paylaşıldı!

İddiaya göre elektrikli araçlar içerisinde özel kameralar bulunuyor. Bu gizli kameralar müşterinin en mahrem zamanlarını farklı bir noktadan erişim sağlanarak görüntüleyebiliyor. Bu korkunç iddianın perde arkasında neler var? İşte detaylar…

Kısa süre önce web sitesi üzerinden de online satışa çıkarılan Tesla araçları için güvenlik krizi oluştu. Sürüşe yardım olması amacıyla araçlara yerleştirilen kameralar için gizliliğin korunabilmesi için “Sıfırdan tasarımda bulunduk” denilmişti.

Fakat Tesla da daha önceden çalışmış 9 farklı çalışanın itirafları ortalığı birbirine kattı. Bu itiraf 2019 ve 2022 yılları için geçerliydi.

Çalışanlar o dönemde kendi içlerinde bir grup oluşturdular ve bu grup içerisinde Tesla satın alan müşterilerin keyifsiz, rahatsız edici görüntülerine kamera ile ulaştıktan sonra kendi grupları arasında paylaştılar. Söylenenlere göre Tesla müşterilerinin pek çoğunun en utanç verici anları dahi o grupta elden ele dolaştırılmıştı.

EN MAHREM ANLARI GÖRÜNTÜLENDİ!

Çalışanlardan biri bir adamı çıplak gördüğünü bir diğeri ise 2021 yılında bisikletli bir çocuğa çarparak kaçan Tesla sürücüsünü gördüğünü söylüyordu.

Bu akıl almaz olay sadece 9 çalışan arasında dönmüyordu. Bu sistemi kontrol etmek amacıyla görevlendirilmiş çalışanlar da bunu yapıyordu. Öte yandan Tesla müşteri gizliliği bildirimi adını verdiği o kanunda kamera kayıtları anonim kalacak, sizinle ve aracınızla bağlantılı bir durum değil, diyordu.

8 KAMERA İLE İZLENİYOR!

Tüm kayıtların gösterilebileceğini ve bununla beraber tüm Tesla sahiplerinin nerede yaşadığının da tespit edilebilmesinin mümkün olduğu itiraf edildi. Tesla araçlarında 8 farklı kamera bulunduruyor. Sözde kullanıcı mahremiyetini korumak amacıyla böyle bir tasarım kullanılıyor. Elde ettiği bu verileri araç filosunu geliştirerek araç sahibi ile oluşabilecek bir güvenlik açığı durumunda iletişime geçmek için kullanıldığı söyleniyordu.