TMSF Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 98,5'lik hissesini satışa çıkardığını duyurdu!

TMSF Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 98,5'lik hissesini satışa çıkardığını duyurdu!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Türk Ticaret Bankası’nda kendisine ait olan hisseleri satışa çıkardığını duyurdu. İşte TMSF’nin o duyurusuna ilişkin ayrıntılar…

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu, yeni güne yeni bir karar ile başladı. Gündemi sarsan karar, Resmi Gazete’nin yeni sayısında yayımlanarak kamuoyu ile paylaşıldı. Türk Ticaret Bankası A.Ş bünyesinde kendisine ait olan hisse paylarını satışa çıkardığını duyuran Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu, satış sürecine ilişkin detayları paylaştı.

28 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmış olan TMSF kararına göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun faaliyet izni vermiş olduğu Türk Ticaret Bankası A.Ş’nin TMSF’ye ait olan hisseleri resmen satışa çıkarıldı. Karara ilişkin süreç resmen başlarken ihale tarihi de kamuoyu ile paylaşıldı.

YÜZDE 98,5’LİK KISIM İÇİN SATIŞ SÜRECİ BAŞLADI!

tmsf-turk-ticaret-bankasini-satisa-cikardi-0b4j.png

28 Şubat 2023 tarihli Resmi Gazete aracılığı ile almış olduğu yeni kararı kamuoyu ile paylaşan Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu, Türk Ticaret Bankası’nda söz hakkı olduğu hisselerin satışa çıkmış olduğunu ifade etti. Yayınlanmış olan karara göre Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun faaliyet izni vermiş olduğu toplam 10 milyar 924 milyon 923 bin 521 adet hisseden oluşan Türk Ticaret Bankası A.Ş.’de, kendisine ait olan ve yüzde 98,5’lik kısma denk gelen 10 milyar 760 milyon 577 bin 346 adet hisseyi satışa çıkardı.

İHALE TARİHİ AÇIKLANDI!

Türk Ticaret Bankası A.Ş.’nin yüzde 98,5’lik hissesine sahip olan TMSF’nin hisselerin tamamını satışa çıkarmaya karar vermiş olması şaşkınlık yarattı. Gündemde büyük yankı uyandıran kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından ihale tarihinin de belirlenmiş olduğu ifade edildi. Buna göre satışa çıkartılmış olan hisselerin tamamı için muhammen tutarı 380 milyon TL olarak duyuruldu. Hisse satışının gerçekleştirilecek olduğu ihalenin, kapalı zarf usulü ile yapılacağı ifade edildi. Katılımcıların kapalı zarf ile teklifleri göndermelerinin ardından katılımcı sayısına bağlı olarak açık artırma ve pazarlık usulünün esasları uygulanacak.

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na ait olan Türk Ticaret Bankası’nın yüzde 98,5’lik hissesi için 21 Mart tarihinde ihale düzenlenecek. İhale saat 10:00 TMSF’nin Esentepe’de bulunan binasında gerçekleştirilecek.