Trabzonspor Basel'i 1-0 mağlup etti! 'Türkiye Tek Yürek' maçının tüm gelirleri depremzedelere

Trabzonspor Basel'i 1-0 mağlup etti! 'Türkiye Tek Yürek' maçının tüm gelirleri depremzedelere

Dün yapılan Trabzonspor - Basel maçı adeta Trabzonspor takımının değil de Türkiye'nin maçıymış gibi oynandı. Çünkü Trabzonspor yapılan maçın tüm gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağını duyurdu ve maç sonucu Trabzonspor'un galibiyeti ile son buldu.

Türkiye yaşanan yıkıcı depremin etkileri içindeyken Trabzonspor geçtiğimiz günlerde Basel ile yapacağı maçın tüm gelirlerini depremzedelere bağışlayacağını duyurmuştu. Dün gerçekleşen maç ise adeta milli maç ruhu ile gerçekleşmiş ve Trabzonspor Basel'i 1-0 yenmişti.

63ee6b3986b24a4214e57d03.webp

Trabzonspor Basel'i 1-00 mağlup etti! 'Türkiye Tek Yürek' maçının tüm gelirleri depremzedelere- Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde peş peşe gelen depremlerin ardından Türkiye'nin 11 ili aynı anda yerle bir olmuş ülkede Milli Yas ilan edilmişti. Dün ise Trabzonspor ve Basel arasında yapılan maç için Trabzonspor'dan önemli bir duyuru geldi. Maçın tüm gelirlerinin depremzedelere ayrılacağı belirtildi.63ee748086b24a4214e57d43.webp

Nitekim maç adeta milli maç ruhu ile oynandı ve Trabzonspor Basel'i 1-0 mağlup etti. Maçta adeta duygulandıran bir çok mesaj içerikli yazılar ve maketler vardı.

Futbolcular maça deprem bölgesi illerinin adının yer aldığı özel bir üniforma ile çıktılar. 'Geçmişolsun Türkiye' yazılı üniformalar ve 'Türkiye Tek Yürek' isimli tişört yazıları vardı üzerlerinde. 63ee6d0086b24a4214e57d18.webp

Tribünlerde madenciler unutulmadı. Tüm mücadelenin kahramanları görsel şovlarla anıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Süper Lig kulüplerinin başkanları Trabzon'a gelerek birlik mesajı verdi. Maçın oynanacağı Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadyumu protokol tribünü önünde birlikte fotoğraf veren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve kulüp başkanları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.