Trabzonspor'da Yeni Hoca İçin Kritik Süreç! Vitor Pereira'ya Karşı Şenol Güneş Formülü

Trabzonspor'da Yeni Hoca İçin Kritik Süreç! Vitor Pereira'ya Karşı Şenol Güneş Formülü

Ferencvaros ve Amedspor karşısında alınan üst üste mağlubiyetlerin ardından Fatih Tekke ile yollarını ayıran Trabzonspor'da teknik direktör arayışı sürüyor.

Ferencvaros ve Amedspor karşısında alınan üst üste mağlubiyetlerin ardından Fatih Tekke ile yollarını ayıran Trabzonspor'da teknik direktör arayışı sürüyor. Bordo-mavili yönetimin yabancı adaylar arasında Vitor Pereira'yı, yerli seçeneklerde ise Şenol Güneş'i değerlendirdiği belirtiliyor. Şenol Güneş için futbol yapılanmasında “üst akıl” olarak görev alabileceği bir model de gündemde bulunuyor.

Trabzonspor'da Yeni Teknik Direktör Arayışı

Trabzonspor'da Fatih Tekke döneminin sona ermesinin ardından yeni teknik direktör için çalışmalar devam ediyor.

Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi'nde Ferencvaros karşısında alınan mağlubiyetin ardından turnuvaya veda ederken Süper Lig'de de Amedspor'a kaybetti.

Üst üste gelen iki mağlubiyetin ardından Fatih Tekke ile yollar ayrıldı.

Yönetim, yeni teknik direktörün belirlenmesi için yerli ve yabancı adaylar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Yabancı Adaylarda Vitor Pereira Öne Çıktı

Trabzonspor yönetiminin yabancı teknik direktör adayları arasında Vitor Pereira'nın ismi öne çıkıyor.

Bordo-mavililerin yabancı teknik adam tercihine yönelmesi halinde Pereira'nın güçlü adaylardan biri olduğu belirtiliyor.

Kaynakta Portekizli teknik direktörle anlaşmaya varıldığına veya sözleşme imzalandığına ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

Şenol Güneş İsmi Yeniden Gündemde

Trabzonspor'da yerli teknik direktör seçeneğinde ise Şenol Güneş konuşuluyor.

Deneyimli teknik adamın adı şehirde ve yönetim içerisinde gündeme gelirken, Trabzonspor'un yeni yapılanmasında Güneş'e görev verilmesine yönelik farklı seçenekler değerlendiriliyor.

Yönetimin bir bölümünün Şenol Güneş seçeneğine sıcak baktığı belirtiliyor.

Yabancı Teknik Adamların Maliyeti Değerlendiriliyor

Şenol Güneş seçeneğinin gündeme gelmesinde yabancı teknik direktörlerin maliyetlerinin de yönetim tarafından değerlendirildiği aktarılıyor.

Yönetimin bir bölümünün, yabancı teknik adamların yüksek maliyeti ve Süper Lig'i yeterince tanımama ihtimalini göz önünde bulundurduğu belirtiliyor.

Bu kapsamda Şenol Güneş'in Trabzonspor'daki futbol yapılanmasına dahil edilmesine yönelik bir formül üzerinde duruluyor.

Şenol Güneş İçin “Üst Akıl” Formülü

Trabzonspor'da konuşulan seçeneklerden biri Şenol Güneş'in doğrudan saha içindeki bütün görevleri üstlendiği klasik teknik direktörlük modelinden farklı bir yapılanmayı içeriyor.

Bu formüle göre deneyimli çalıştırıcının futbol yapılanmasında “üst akıl” olarak konumlandırılması değerlendiriliyor.

Plan kapsamında teknik ekipte bulunan diğer isimlerin saha içindeki görevlerinin artırılması gündemde.

Hüseyin Cimşir'in Sorumluluğu Artabilir

Şenol Güneş'in “üst akıl” olarak görev alacağı modelin uygulanması halinde Hüseyin Cimşir'in saha içindeki sorumluluklarının artırılması planlanıyor.

Cimşir'in yeni teknik direktörün kim olacağından bağımsız olarak ekipte görev almaya devam etmesi yönünde karar alındığı belirtiliyor.

Böylece Trabzonspor yönetimi yeni teknik direktör belirlenirken mevcut teknik yapılanmanın bazı isimlerini korumayı planlıyor.

Ergin Keleş Trabzonspor'da Göreve Başladı

Bordo-mavili kulüpte teknik ekip konusunda atılan adımlardan biri de Ergin Keleş'in göreve getirilmesi oldu.

Trabzonspor altyapısından yetişen ve futbolculuk döneminde bordo-mavili formayı giyen Keleş ile kulüp antrenörlüğü konusunda anlaşma sağlandı.

Futbolculuk kariyerini tamamladıktan sonra antrenörlüğe başlayan Ergin Keleş, daha önce Kastamonuspor'u çalıştırdı.

Keleş son olarak Gençlerbirliği'nde Metin Diyadin'in teknik ekibinde görev yaptı.

Yeni Teknik Direktör Gelse de Ekipte Kalacaklar

Trabzonspor yönetiminin teknik ekip konusunda aldığı kararlardan biri Hüseyin Cimşir ve Ergin Keleş ile ilgili oldu.

Yeni teknik direktörün yerli veya yabancı olmasından bağımsız olarak Hüseyin Cimşir ile Ergin Keleş'in ekipte görevlerini sürdürmesi planlanıyor.

Yeni hocanın belirlenmesinin ardından iki ismin teknik ekipteki görev dağılımı da oluşturulacak.

Trabzonspor'da Masada İki Farklı Seçenek

Bordo-mavili yönetimin teknik direktör arayışında yabancı ve yerli seçenekler üzerindeki çalışmaları devam ediyor.

Yabancı teknik direktör adayları arasında Vitor Pereira, yerli isimler arasında ise Şenol Güneş öne çıkıyor.

Şenol Güneş konusunda ayrıca deneyimli teknik adamın futbol yapılanmasında “üst akıl” olarak konumlandırıldığı, Hüseyin Cimşir ve Ergin Keleş'in saha içi sorumluluklarının artırıldığı bir model değerlendiriliyor.